изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:50 EEST
БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ" ПОЛУЧИ 1000 ЛЕВА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА    
КултураДо края на месеца в заемната за възрастни вървят инициативите "Открий своя любим автор" и "Пожелайте си... да прочетете"

 


Библиотека "Дора Габе" е получила 1000 лева и грамота от Министерството на културата. Повод за това са честването на двете годишнини - 135 години библиотечно дело в Добрич и 55 години от създаването на библиотека "Дора Габе". Виолета Пенева, която е кръстница на библиотеката, е подарила лилав шал, каза Тонка Иванова, която в момента изпълнява длъжността директор. Тя припомни, че добричката библиотека получава името на Дора Габе през 1998 г. Сред подаръците по повод годишнините има още картини - от Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии и НЧ "Съгласие" в Каварна. Подаръци от читалищата в Тервел, Шабла, Балчик и Генерал Тошево.
Библиотека "Дора Габе" е получила поздравителни адреси от община Добрич, Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии, Националния център за информация и документация, СОУ "Св. Климент Охридски", Винпром Алвина, редовният читател Стоян Бъчваров, Историческия музей, лично от кмета на Тервел и т.н., както и от редица регионални и общински библиотеки в страната.
Продължават двете инициативи в заемната за възрастни, припомни Т. Иванова. Едната е озаглавена "Открий своя любим автор". Върху каталожни картички са записани заглавия на книги, автори и цитати. От тях читателите могат да се изберат книга, според собствените си предпочитания. Тийнейджърите, например, се насочвали най-вече към Оскар Уайлд. Другата инициатива е озаглавена "Пожелайте си... да прочетете". В специална кутия посетителите пускат листчета, на които са написали книгите, които не са успели да намерят. В края на месеца кутията ще бъде отворена и библиотечните специалисти ще се опитат да задоволят, според възможностите, желанията на читателите.

 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ" ПОЛУЧИ 1000 ЛЕВА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди