изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:14 EEST
Космическият турист Грег Олсън се завърна на Земята    
НовиниРакетата Союз се приземи днес в Казахстан, връщайки на Земята членовете на 11-та мисия на Международната космическа станция (ISS) – руснакът Сергей Крикальов и американецът Джон Филипс, както и третият космически турист – американецът Грег Олсън, съобщи АФП.


Союз, която се отдели от ISS в понеделник вечерта, се приземи след малко повече от три часа близо до североизточния казахстански град Аркалък.


В първите минути след приземяването Джон Филипс не е могъл да се окопити. Грег Олсън от своя страна не е показал признаци на умора.


"Екипажът е в добро здраве и настроение. В най-добра форма е туристът Грег Олсън", подчерта директорът на руската космическа агенция Анатоли Перминов.


"Имаме потенциални туристи от много страни, включително наш съгражданин, които се редят на опашка, за да летят в Космоса. Проблемът обаче е в броя кораби, които имат възможност да ги отведат дотам“, е добавил Перминов, цитиран от Интерфакс.


Президентът на космическия конструктор RKK Energuia Николай Севастянов се надява, че след пускането в експлоатация на руския космически кораб от ново поколение Kliper до няколко години броят на космическите туристи ще наброява стотици.


Сергей Крикальов и Джон Филипс бяха на борда на ISS от 17 април и бяха сменени от Уилям Макартър и Валери Токарев. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Космическият турист Грег Олсън се завърна на Земята | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди