изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:45 EEST
ВАС отложи делото за цените на тока за ноември    
НовиниСофия. Делото за цените на битовата електроенергия беше отложено за ноември. Върховният административен съд (ВАС) разгледа жалбата на граждани, представляващи Федерацията на потребителите. Делото е образувано по протеста на заместник-главния прокурор Митьо Марков срещу ДКЕВР.


Тричленният състав на ВАС обедини двете дела. С едното се оспорва законността на методиката, приета от ДКЕВР за поетапното повишаване на цените на битовата електроенергия. Тя е приета през 2002 година. С другото се протестира срещу необоснованото повишаване на средната продажна цена на тока, тъй като то пък е направено въз основа на курс на долара от 2.20 лева. Днешното отлагане на процеса се наложи, тъй като са необходими още доказателства. Съдът поиска от ДКЕВР да представи преписката и протоколите от заседанията, на които е взето решението за повишаване на цените на електроенергията. Това трябва да стане най-късно до 13 ноември, в противен случай на комисията може да бъдат наложени санкции. До момента в страната общо 150 000 граждани са взели заявления, с които да поискат компенсации за надвзетите суми за ток. Те ще имат възможност да заведат искове само след като приключат споровете във ВАС.
Информацията е на БНР.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ВАС отложи делото за цените на тока за ноември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.56 секунди