изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:34 EEST
Продават имот от 1400 кв.м в Кранево чрез конкурс    
НовиниИмот с площ от 1400 кв.м в село Кранево да бъде продаден чрез конкурс, реши общинският съвет в Балчик. Началната конкурсна цена е 250 000 лева, а целта - изграждане на обекти за комплексно обслужване. Участниците в конкурса ще трябва да имат обекти в терена и да са били изрядни платци към общината през последните три години.

Те ще трябва да са регистрирани по търговския закон с предмет на дейности хотелиерство и ресторантьорство. Сред изискванията са още разкриване на работни места за жители на община Балчик. Ще трябва да бъдат представени и размерът на планираните инвестиции и срокът на влагането им.
Конкурсът се обявява заради внесени три молби за закупуване от ползвателите на парцела в момента. Там се намират бистро "Българка", бистро "Усоя" и снек-бар
"Малкия Бамбук".
Миналата година за имота бе обявен търг, на който цената достигна 606 700 лв. Тръжната процедура обаче приключи без да е извършена продажба. Към настоящия момент в терена са разположени временни преместваеми обекти. Трите фирми са наематели на терена от 1997 година. Според лицензирани оценители за района достигнатата тръжна цена за имота е нереално завишена в сравнение с пазарните цени.
При дискутирането на точката в общинския съвет бе предложено теренът да бъде продаден на търг с първоначална цена 400 000 лева, за това обаче 17 общински съветници гласуваха "въздържал се" и само един 1 "за", Така съветниците приеха първоначално направеното предложение за продажбата на имота чрез конкурс.

в.Балчик  / http://news.balchik.info

 


Сходни връзки

Продават имот от 1400 кв.м в Кранево чрез конкурс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди