изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:38 EEST
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ ДА ИМЕНУВА УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ"    
ОбществоВъзпитаници на учебното заведение направиха възстановка на заседание на ОбС от 1940 г.

 

Възстановка на заседание на Общинския съвет от октомври 1940 година, когато е именувано училище "Христо Ботев" в Добрич, направиха вчера възпитаници на учебното заведение. Проявата бе по повод Деня на българската община. На заседанието присъстваха председателят на ОбС д-р Мирослав Попов, кметът на Добрич Детелина Николова и заместниците й, бившият председател на ОбС Коста Коларов, екскметовете Венелин Жечев, Веселин Бончев, Калчо Стилиянов и Йосиф Маринов, настоящи общински съветници.
Заседанието бе ръководено от председателя на ОбС Илия - петокласник от ОУ "Христо Ботев. Останалите роли бяха изпълнени от Николай /3 клас/ - околийски училищен инспектор, Атанас /3 кл./ - представител на Съвета на директорите и главните учители в Добрич, Боян /7 кл./ - специалист в ОбС, Весела - учител по родна история и Росица - завеждащ протокола в общината. По точка три от дневния ред на заседанието Атанас представи решение на заседанието на Съвета на директорите и главните учители за именуване на румънско училище №3 във втора средищна прогимназия "Христо Ботев". Околийският училищен инспектор Николай представи искане от директора на училище №3 Пенчо Щерев, в което се посочват нуждите за осигуряване на занятията - 160 двуместни чина, осем двойни дъски, 8 стола за даскалите. Учителят по родна история Весела сподели пред общинските съветници, че през настоящата учебна година учениците се увеличават от 167 на 507. "Ние, потомци на достойни родове, ще сме достойни да носим името на Христо Ботев", каза тя. 50-те общински съветници - деца от трети, четвърти и пети клас, гласуваха единодушно училището да носи името на великия български поет и революционер. Стана ясно, че на същото заседание през 1940 г. е взето решение да се възстановят старите имена на първоначалните училища "Отец Паисий" и "П. Р. Славейков" и на първа средищна гимназия "Райко Цончев" и да бъдат именувани училищата "Стефан Караджа", "Йордан Йовков" и новопостроеното "Васил Левски".
По време на заседанието на ОбС преподавател от ОУ "Христо Ботев" представи и нов проект, по който ще работят през настоящата учебна година - "По стъпалата на местната власт". Неговата цел е децата да се запознаят с Центъра за услуги и информация на гражданите, със структурите на общината, ще присъстват на заседание на една от постоянните комисии към ОбС. Директорът на училището Нели Торбатова връчи на кмета Детелина Николова депеша от родители на деца от ОУ "Христо Ботев", с която се иска доброто партньорство с общината да продължи. "Уверявам ви, че общината ще използва всички възможни начини за участие на младите хора в обществените промени на нашия град" - каза Д. Николова и поздрави всички присъстващи с Деня на българската община. Тя връчи на малките общинари и на бившите кметове и председатели на ОбС значката на Добрич и новия каталог на града.

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ ДА ИМЕНУВА УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди