изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:31 EEST
ВСЕ ПО-МЛАДИ ХОРА ПОЛУЧАВАТ УВРЕЖДАНИЯ НА ЗРЕНИЕТО    
Общество15 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН

Расте броят на добруджанци, които страдат от зрителни заболявания, съобщи за НДТ председателят на Първичната съюзна организация на слепите в Добрич Паунка Пеева. В момента в организацията членуват 450 души, от тях 280 са от Добрич. П. Пеева посочи като основни причина за нарастване броя на хората със зрителни проблеми заболяванията диабет и глаукома. Тревожно е, че все по-млади хора получават увреждания на зрението, допълни тя. Най-младият член на организацията е едва на 21 години. 23-годишна добричлийка пък не желаела да членува в ПСО на слепите най-вече защото се чувствала унизена от проблема си пред младите си приятели.
В Деня на белия бастун Паунка Пеева не пропуска да изкаже благодарност на всички, които са подали ръка на незрящите добруджанци и които винаги помагат. Тя благодари на община Добрич - за помощта при провеждането на събранието на ПСО на слепите тази година, на Лайъс клуб, който направи ремонт на две стаи в офиса на организацията, на ПД "Социалдемократи", чийто председател Николай Камов им подари компютър, на фирмите "Братя Жекови", "Рамирес" и др.
С екскурзия до Каварна и нос Калиакра 50 души от ПСО на слепите ще отбележат 15 октомври - Деня на белия бастун. В Каварна те ще се срещнат с членове на  местната организация на хора със зрителни увреждания.

 


Сходни връзки

ВСЕ ПО-МЛАДИ ХОРА ПОЛУЧАВАТ УВРЕЖДАНИЯ НА ЗРЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди