изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:51 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР ОТ 14 ОКТОМВРИ    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие  на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 7 криминални престъпления и произшествия.


  1. На 13.10.2005 г. около 08.30 ч. във Второ РПУ при РДВР Добрич е получено съобщение от горски надзирател за това, че в района на сечище в землището на с.Дебрене  общ.Добричка е намерил снаряд.
След получаване на сигнала служители на Второ РПУ Добрич незабавно са отцепили района  на сечището. От извършения оглед от служители на служба КОС при РДВР Добрич е установено, че се касае за силно корозирал 76 мм оръдеен снаряд без външни обозначения.
Района на местопроизшествието ще се охранява от полицията до обезвреждането на боеприпаса от специалисти на Министерство на отбраната.
2. На 13.10.05 г. около 22.00 ч. в лек автомобил "Опел" в гр.Каварна, от служители на РПУ Каварна при РДВР Добрич са задържани три  непълнолетни лица от с.Хаджи Димитър общ.Каварна и гр.Каварна на възраст между 16 и 17 години.
Тримата непълнолетни са задържани непосредствено след като противозаконно са отнели горепосоченият автомобил, който е бил паркиран в централната част на гр.Каварна. Също така от служителите на полицията е установено, че непълнолетния, който е управлявал автомобила е бил употребил алкохол. Техническото средство, с което е изпробван е отчело 1,00 промила.
Единият от задържаните е криминално проявен, осъждан за кражба.
След приключване изясняването на случая, материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура гр.Каварна.
Автомобила, обект на престъпно посегателство е възстановен на собственика.
3. На 13.10.2005 г. около 18.45 ч. в Първо РПУ Добрич се тъжи водач на микробус за това, че на кръстовище в района на жк "Балик" в гр.Добрич е бил застигнат от неизвестен за него лек автомобил марка "БМВ", който след като му препречил пътя го е принудил да спре. При спирането на двата автомобила водача на лекия автомобил отправя обидни думи и удря в областта на лицето водача на микробуса. След тези действия неизвестното лице се качва в автомобила си и отпътува.
При получаване на сигнала служители на Първо РПУ Добрич са предприели незабавни действия за издирване на лицето, извършило горепосоченото деяние. Около 23.00 ч. водача на лекия автомобил е установен от служителите на полицията и отведен в РПУ. Това е 30 годишен жител на гр.Добрич.
След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура Добрич.
4. На 13.10.2005 г. в РПУ Тервел е получено съобщение от с.Безмер общ.Тервел  за това, че неизвестно лице е влязло в частен дом в същото село и е извършило кражба на алкохол и хранителни продукти.
След проведени оперативни мероприятия от служители на РПУ Тервел е установено 23 годишно лице от с.Безмер, което е заподозряно в извършването на престъпното деяние. След установяването на горепосоченото лице откраднатите продукти са върнати на собственика.
След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура Тервел.

 На територията, обслужвана от РДВР е  регистрирано 1 ПТП с  материални щети.
 - на 13.10.2005 г. около 18.00 ч. в гр.Добрич от служители на Първо РПУ Добрич са установени двама водачи на леки автомобили от гр.Добрич на по 23 години,управлявали  след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническото средство с което са изпробвани са отчели съответно 1,29 и 2.09 промила алкохол.
 Материалите по двата случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 б"Б" ал.1 от НК.
Поделенията на РЗ ПАБ не   са участвали в гасенето  на  пожари.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР ОТ 14 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди