изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:53 EEST
The Beatles на пазара    
Новини
Компанията Cooper Owen очаква скулптурите на John Lennon, Ringo Starr и George Harrison, използвани в дизайна на корицата на албума Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, да донесат около 80 хиляди лири, когато търгът се състои в края на месеца.


Към това ще бъде прибавена и восъчна скулптура на Sir Paul McCartney, която не е била използвана в снимката на корицата на Sgt Pepper’s.

Говорител на компанията, организирала търга, заяви "Този търг дава възможност, която се случва веднъж в живота, да притежавате частица от световната културна история.”

Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band редовно оглавява класации за най-добър британски албум, а неговата корица е прочута с артистичния си дизайн.

Фотографът Sir Peter Blake използвал 62 снимки в увеличен формат, за да изгради фона на корицата.

"Paul и John ми казаха да си представя, че групата на Sgt Pepper тъкмо е приключила концерт, примерно на открито в парка," обясни на времето Blake.

"Тогава реших, че зад тях трябва да стои тълпа хора, откъдето се разви идеята за колажа. Поръчах восъчните фигури, защото си представих, че и Beatles са там и наблюдават Бандата на самотните сърца."

Рядка находка от миналото на The Rolling Stones

Восъчните бюстове били взети под наем от музея Madame Tussauds, за да бъде заснет материала за корицата, което става в студиото на фотографа Michael Cooper един ден през 1967.

На търга ще бъдат разпродадени и други неща, като например първият звукозаписен договор на The Rolling Stones, който се очаква да се продаде за между 15 и 20 хиляди лири.

Търгът ще се състои в края на октомври, дни преди друг подобен търг в Лас Вегас, на който ще се продават белият костюм, носен от John Lennon на снимката за корицата на албума Abbey Road, както и – питаме се кой ли ще я купи – катафалката, бивше притежание на покойния Lennon.

 


Сходни връзки

The Beatles на пазара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди