изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:12 EEST
ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА - ТРИ ЗВЕЗДИ, ОТВОРИ ВРАТИ В СЕЛО ДОБРИН    
ОбществоДомът за стари хора в крушарското село Добрин бе официално открит в петък.

 "Домът е три звезди - само няма телевизори и телефони в стаите" - с гордост сподели пред журналисти кметът на с. Крушари Господин Господинов. Освен него, на официалното прерязване на лентата присъстваха зам.-областните управители Сияна Фудулова и Михаил Стоев, председателят на ОбС в Крушари Зекерие Алиш, директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" Снежана Ванкова, кметът на с. Добрин Васил Търновски и др. Водосвет отслужи архиерейският наместник отец Стоян Иванов. Той връчи на директора на дома Катя Лазарова икона на Света Петка - в деня на откриването на новото социално заведение църквата почита именно тази светица. Снежана Ванкова подари на бъдещите обитатели на дома албум, в който да съхранят хубавите моменти. Икона на Мария и Младенеца и табла и шах бяха подаръците от областна управа.
Гостите приветства кметът на Крушари Господин Господинов, който изказа благодарност на всички, които са участвали в разкриването на дома. Откриването на това заведение показва отношението на община Крушари към хората, които са дали своя труд за благото на общината, каза в приветствието си Сияна Фудулова, която поднесе поздрав и от името на областния управител Динчер Хаджиев. Поздравителен адрес от изпълнителния директор на Аганцията за социално подпомагане" Николай Ангелов прочете Снежана Ванкова.
Домът за стари хора е разположен в сградата на бившето помощно училище в с. Добрин, което не функционира от 2001 г. Откриването му е възможно благодарение на финансиране в размер на 292 000 лева от Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика, с които са извършени строително-ремонтните работи. Общината пък осигурила 65 000 лева за обзавеждане и оборудване. Домът е с капацитет 25 души. Настаняването ще става от дирекция "Социално подпомагане" в Крушари. Вече имало подадени 9 молби. Освен това ще бъде предложено в новото социално заведение да се преместят възрастни хора от общината, които в момента са в други домове - Алфатар, Тутракан, Провадия, Силистра. Останалите места ще бъдат запълнени от чакащи от Добрич. За домуващите в началото ще се грижат 10 души, през следващата година община Крушари залага те да станат 13. Домът разполага с 12 двойни стаи, всяка с отделен санитарен възел. Мебелите в стаите са модерни - от ламинат, има и столова, уютна дневна, медицински кабинет.

 


Сходни връзки

ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА - ТРИ ЗВЕЗДИ, ОТВОРИ ВРАТИ В СЕЛО ДОБРИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди