изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:33 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО    
НовиниПО ВРЕМЕ  на провелата се миналата седмица трета годишна среща на общините в България Управителният съвет на Националното сдружение на общините е поставило три основни въпроса на премиера Сергей Станишев и присъствалите министри, каза членът на УС и кмет на Добрич Детелина Николова.

Акцентите, които са били обект на обсъждане между държавна и местна власт, са Бюджет 2006, проблемите около три от фондовете - ПИК, СИФ и ПУДОС, където има спечелени проекти от общините и нефинансирани докрай поради дългото формиране на кабинет, както и 10-процентното съкращение на администрацията, каза Д. Николова.
НСОРБ е предложило на централната власт средствата, отпуснати на всеки областен център за разпределение по общините за наемане на безработни по различните програми, да остават изцяло в областите и да се разпределят между общини, които не са преминали  първо класиране. Така няма да бъдат толкова ощетени финансово общините с ниска безработица като Добрич, където безработицата е 6 %, стана ясно на вчерашната кметска оперативка.
ПРАВИТЕЛСТВОТО да направи промяна в законодателството, с което да се подпомогнат малките общини, така че и те да могат да теглят кредити, е било предложено по време на провелите се семинари в рамките на Третата годишна среща на общините, каза вчера кметът Д. Николова. "Идеята ни е и малките общини да могат да ползват различните инструменти за финансиране на по-големи обекти по места, като вноските по кредитите се осигурят чрез капиталовите разходи, които им се отпускат" - добави още Д. Николова.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ НАКРАТКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди