изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:05 EEST
Ивайло Калфин: Няма да отговарям на Шалкам чрез информационните медии    
НовиниВашингтон. “Нямам намерение да си говорим с Шалкам чрез информационните агенции. Предпочитам личния диалог и затова го потърсих за разговор след две седмици в Ню Йорк. Това заяви късно тази вечер във Вашингтон вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин по повод изявлението на либийския външен министър Мухамед Шалкам пред телевизия “Ал Джазира”, предаде специалният пратеник на Агенция “Фокус” Мила Аврамова.

По-рано през деня либийският министър на външните работи отхвърли искането на американския президент за освобождаване на петте български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия, с мотива, че това е съдебен проблем, който няма нищо общо с политически решения.
Вчера Калфин разговаря с държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс и тя го е уверила, че американската страна ще поставя въпроса за осъдените на смърт медицински сестри в Либия при всеки случай.
На срещата е било обсъдено и изтеглянето на българския контингент от Ирак. “Ние сме се разбрали че ще останем до 15 декември, а след това очакваме те да ни кажат кой е най-добрият момент за изтегляне, каза Калфин. Според него за САЩ било важно, че България е заявила позицията си да остане в рамките на антитерористичната коалиция. Обсъден е бил и въпросът за базите на САЩ в България. “Има няколко въпроса, които изискват повече консултации – правни, данъчни, на околната среда, на здравеопазването”, заяви Калфин и добави: “Казахме си, че и ние, и те искаме тези разговори да приключат успешно”.
Калфин помолил Кондолиза Райс щатите да организират повече търговски мисии в България. Споменато било още, че проектът на споразумение за избягване на двойното данъчно облагане вече е в Сената. Държавният секретар на САЩ обещала, че догодина американската военна помощ за България ще бъде увеличена. За 2005 г. тя е била 6 млн. долара, съгласно програма, която имаме от 1996 г. Досега по нея България е получила 89 млн. долара.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Ивайло Калфин: Няма да отговарям на Шалкам чрез информационните медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди