изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:41 EEST
МЛАДЕЖИ ЩЕ ТВОРЯТ СРЕЩУ СПИН И ЗА БЕЗОПАСЕН СЕКС    
ОбществоТри конкурса по проект "Да предпазиш себе си и запазиш този, когото обичаш" обявява младежки дом "Захари Стоянов.

 Както НДТ писа, проектът се реализира по програма "Превенция и контрол на ХИВ и СПИН в България" на Министерството на здравеопазването. Конкурсите са три - за написване на рок, рап-песен, за създаване на най-оригинален брейк-танц и за рисунка и проект на графити, и са  посветени на борбата с разпространението на СПИН и практикуването на безопасен секс. Участие в конкурсите могат да вземат млади хора на възраст от 10 до 25 години, които участват в рап, рок и брейк-групи или са фенове на двата стила, както и младежи, които притежават способността да изобразяват посланията си със средствата на изобразителното изкуство и графитите. Всеки участник /или група/ може да се представи най-много с три песни, записани на касета или CD, с три танца с продължителност от 90 до 180 секунди, или с три проекта на графити и пет рисунки. Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора й, дата на раждане и навършени години, училище и клас, точен адрес и телефон. Записите на песните, заявките за участие с танц и рисунките и проектите на графитите трябва да бъдат предадени в Младежкия дом до 15 ноември. Творбите и танците ще бъдат журирани от изявени специалисти. Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени на хепъпинга на 1 декември от 18.30 часа в МД "Захари Стоянов". Участниците трябва да приемат условието техните творби да бъдат използвани и отпечатвани върху всички рекламни материали и разпространявани от Младежкия дом. Конкурсните материали ще останат във фонда му.
Вчера започнаха първите семинари по превенция на ХИВ и СПИН по проекта. В тях се включиха представители на рок-музиката. Водещи бяха Севдалина Колева и д-р Цветелина Костадинова от РИОКОЗ. Участници в обучението нарисуваха на постери мъж и жена, като идеята бе да се покаже по какво се различават мъжете и жените по отношение на половите белези. Оказа се, че връщайки се и назад в различните исторически епохи, младите хора посочват като символ на мъжа Аполон, Давид, Бойко Борисов и Азис. На постера жената е изобразена с големи устни като на Мерелин Монро и е кръстена Екстрагинка.
Следващият семинар е на 20 октомври - с представители на рап и брейк-течения. Семинари по превенция на ХИВ и СПИН ще бъдат проведени и с представители на графитното изкуство, на дома за деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" и с безпризорни деца, регистрирани в Детска педагогическа стая.

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИ ЩЕ ТВОРЯТ СРЕЩУ СПИН И ЗА БЕЗОПАСЕН СЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди