изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:17 EEST
ВЪЗДУХЪТ В АВТОМОБИЛА Е ПО-ВРЕДЕН ОТ ТОЗИ НА ОЖИВЕНО КРЪСТОВИЩЕ    
ЛюбопитноОказва се, че е по-малко вредно да се разхождате по оживено кръстовище и да вдишвате изгорелите газове на автомобилите, отколкото да се возите в добре климатизиран автомобил, показва ново американско проучване.
Робърт Бейкър от Aмериканската асоциация за качествен въздух в затворени помещения казва, че въздухът в купето на автомобилите съдържа повече вредни вещества отколкото изпускат ауспусите на колите.

Това се дължи на комбинацията между преминалия през климатика въздух от вън с химическите вещества на седалките, озвучителната система и освежителите за въздух в колата. Най-големият замърсител на въздуха в колата обаче се оказват самите хора. С всяко издишване или докато говорим, ние отделяме огромни количества бактерии и вещества. Колкото повече хора стоят заедно в затворено помещение, толкова по-вреден за дишане става въздухът.
„Вътрешността на колата не се прочиства от само себе си, за разлика от откритите места, където непрекъснато има движение на въздушните маси" - обяснява Бейкър в сайт, посветен на чистота на въздуха.
Дългото возене в недобре проветрена кола може да доведе до дихателни проблеми и дори рак. Най-доброто решение е да се отварят широко прозорците на автомобила, когато пътувате извън населените места. tialoto.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ВЪЗДУХЪТ В АВТОМОБИЛА Е ПО-ВРЕДЕН ОТ ТОЗИ НА ОЖИВЕНО КРЪСТОВИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.20 секунди