изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:44 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА СТАЧКУВАХА ЗАРАДИ СТУД В КЛАСНИТЕ СТАИ    
ОбразованиеВчера сутринта няколко класа от Езикова гимназия стачкуваха на двора. Причината тийнейджърите да излязат навън бил студът в класните стаи. Пред журналисти учениците са заявили, че няма да влязат да учат на студено, а от друга страна учителите да се топлят в учителската стая с електрически печки.

Дори заплахата за отсъствия от часовете не ги стряскала. Потърсихме за коментар по проблема директорът на общинската дирекция "Образование" Нейчо Нейчев, който заяви за НДТ следното: "Съжалявам, че така се е получило напрежение. В 11 часа лично направих проверка в гимназията заедно с представители на РИОКОЗ, които извършиха замервания на температурата в стаите. Температурата в стаите бе между 18.1-18.4 градуса по Целзий. По нормативни документи парното се пуска, след като има три последователни дни, в които температурата навън е под 12 градуса по Целзий. От друга страна изискването за температурата на помещенията е между 18-20 градуса. За да се избегнат такива инциденти и проблеми, съм разпоредил задължително сутрин да се запалва във всички училища, докато паднат температурите и парното заработи постоянно".
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА СТАЧКУВАХА ЗАРАДИ СТУД В КЛАСНИТЕ СТАИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди