изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:24 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. Криминалисти от Четвърто РПУ разкриха и заловиха двама грабители-гастрольори, които късно вечерта нападнали с нож нощен пазач на кафе-аперитив в Южния парк.

 Обявеният за общодържавно издирване М.А./31 г./, осъждан и М.Й/31 г./, известен на полицията, и двамата от Разград, нанесли побой на пазача, след което изнесли от кафенето телевизор, музикална уредба с две тонколони, мобилен телефон, дрехи и 100 лв. на ограбения и успели да избягат. Двамата са заловени след дадени описания от пострадалия и при последвали оперативни действия, задържани са за 24 часа в ареста на РПУ. Продължава издирването на техен съучастник в извършването на грабежа.
След друг получен сигнал за извършено блудство с 24-годишен мъж в апартамент в ж.к.”Надежда” през нощта вчера, криминалисти от Второ РПУ проведоха бързо издирване и заловиха рецидивиста П.М./30 г./, регистриран за различни престъпления, осъждан. Той е  от Плевен, живее в същия столичен комплекс и е задържан за 24 часа в ареста на РПУ. На място в апартамента е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група, разпитани са очевидци на случилото се. Жертвата и извършителят са бивши затворници и вечерта се събрали в квартирата на П.М. с техни познати на чашка. Срещу рецидивиста е образувано дознание, материалите по случая са докладвани в СРП за вземане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
При провеждане на СПО срещу наркопласьори в центъра на столицата, криминалисти от СДВР заловиха на ул.”Лавеле” регистрирания за различни престъпления К.К./25 г./, осъждан. При извършения му обиск в присъствието на дознател в него са намерени и иззети пет топчета с марихуана и седем пакетчета с амфетамин. К.К. е задържан за 24 часа в полицейския арест. При извършване на рутинни полицейски проверки патрули на Първо РПУ заловиха в ж.к.”Гео Милев” и на ул.”Стоил войвода” гастрольорите Н.С./24 г./, Б.А./26 г./, двамата от гр.Добрич и Г.А./23 г./ от Костенец. В тях са намерени и иззети различни количества хероин и марихуана.Тримата са отведени в РПУ, предадени са на дознател, а по-късно им е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
Служители от Шесто РПУ заловиха крадеца А.С/20 г./, регистриран за различни престъпления, който с двама съучастници отмъкнал от имот на ул.”Преки път” около 60 м.проводник и гумен кабел, около 100 кг. медни части, дросели и трансформатори. А.С. е извършител и на друга кражба - две машини “Бош”, електрожен и резачка от помещение на фирма на ул.”Бяло поле”. След задържане за 24 часа в ареста на РПУ, арестът на А.С. е удължен с нови 72 часа с прокурорско разпореждане.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 17 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 18 криминални деяния. Бързо полицейско производство по чл.408 Б от НПК е образувано срещу известния на полицията А.Й./26 г./, заловен от патрул на Първо РПУ след опит  да извърши кражба от лека кола ”Пежо Партнер”, паркиран на бул.”Цар Освободител”. С прокурорска санкция А.Й. е задържан за 72 часа в ареста. Бързо полицейско производство е образувано и срещу криминално проявения Д.И./24 г./, от Елин Пелин, който грубо нарушил обществения ред, заплашвал столичанин в бензиностанция на ул.”Резбарска” и оказал съпротива на полицейски автопатрул от Пето РПУ при задържането му. Д.И. е задържан за 24 часа в ареста на РПУ, работата по случая продължава.

Благоевград. Успешна акция срещу разпространението на наркотични вещества проведоха служители на РПУ–Петрич. В късния следобед вчера, при проверка в дома на В. К. / 64 г./ от село Скрът, община Петрич, служители открили и иззели 7 чувала с общо  27,5 кг суха растителна маса, реагирала при теста на канабис. Чувалите били скрити в тайник под банята. В друг частен дом  в селото, собственост на К. Т. / 80 г./ служителите открили в една от стаите 1 кг суха маса от наркотичното растение, увито в хартия. По случаите са образувани дознания.
Бързо полицейско производство за хулиганство е образувано срещу софиянец, посегнал на полицай от РПУ - Банско. Вчера, към 2 часа пред местна дискотека възникнал скандал между почерпили се посетители. Сержанти от дежурния автопатрул се намесили, за да прекратят спречкването, при което 21–годишният софиянец Н.Н. е ударил в лицето един от служителите. Незабавно солидно почерпеният младеж е задържан със заповед за 24 часа , а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Ловеч. Двама младежи са хванати в Троян с марихуана. Вчера, към 19.30 часа автопатрул на РПУ спрял за рутинна проверка лека кола «Опел Вектра» с 22-годишен шофьор-собственик на автомобила и 17-годишно момиче, и двамата от Троян. В опела полицаите  намерили общо около 100 грама суха тревиста маса и 102  саморъчно направени цигари със суха зелена тревиста маса, установена от полевия тест като марихуана. По случая в РПУ-Троян е заведено дознание, а 22-годишният е задържан за 24 часа в РПУ-Троян.

Перник. Кокаин, марихуана и електронна везна са намерени и иззети от частен дом вчера при специализирана полицейска операция от служители на РЗБОП и РЗ “Полиция”. Антимафиотите и колегите им от полицията атакували жилище в пернишкия кв. “Изток”, собственост на братята Н.Б./28 г./ и А.Б/22 г./. При направеното претърсване на апартамента са намерени и иззети найлонов плик с изсушена зелена листна маса, един хартиен плик с бяло прахообразно вещество и електронна везна. В момента на претърсване на апартамента освен двамата братя, там бил и Т.Л./24 г./ от Перник, криминално проявен. При направените полеви тестове веществата са реагирали на марихуана и кокаин. Тримата са задържани в ареста на РДВР за 24 ч. По случая е образувано дознание.

Русе. Пореден случай по схемата на така наречените „лагерни измами” регистрираха русенските полицаи завчера. Сигналът е постъпил във Второ РПУ. Този път в капана паднал русенец, който се разделил с 1000 лева. Той бил поканен от неизвестни „бизнесмени” да даде въпросната сума на паркинга зад спирката до завод „Найден Киров” в града. С хилядарката трябвало да се осъществи сделка за закупуване на 10  „машинни валове”,  като му е била обещана бърза печалба.Във връзка с регистрираните няколко подобни случая през последните два месеца полицията отново апелира за повече внимание и критичност към обещания за лесни и бързи печалби. Напомняме механизма:.обикновено извършителите се свързват с жертвите си по телефона и им предлагат закупуване на даден вид стока като „машинни регулатори”, „маслени регулатори”, „машинни валове”, „игли” и т.н. Следва уверение, че след като броят парите, ще им се осигури пазар за продажба на много по-висока цена. Накрая им определят място за среща, където да изплатят договорената сума. В повечето случаи това са места с по-интензивен поток от хора като гари и спирки. Накрая след като подмамените  предадат парите, измамниците изчезват с обещанието, че ще доставят по-късно стоката или печалбата и повече не се появяват.

РДВР-София. Вчера следобед автопатрул на РПУ-Своге забелязал  на пазара малко момиченце, което скитало само. Детето е доведено в полицията за да се установи самоличността му. Изяснено е, че то е  било настанено в Дом за отглеждане и възпитание на деца временно лишени от родителски грижи “П. Славейков” в столицата и бяга системно оттам. 8-годишното момиче е предадено на майката, която живее в с. Искрец. Местната комисия за закрила на детето ще вземе спешни мерки момиченцето да бъде настанено в друго учебно заведение.

Видин. Поредният иманяр е задържан към 9 часа вчера при проведена специализилана полицейска операция в античния град   Рациария в землището на с.Арчар. Служители от РПУ-Видин са заловили Б.К./39г./ от селото, докато извършвал незаконни разкопки с помощта на самоделно направен металотърсач, кирка и лопата. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.278 Б от НК.

Монтана.Грабеж на стойност 30 000 лева е извършен в машинно-тракторна станция в района на ломското с.Комощица. Сигналът е подаден тази сутрин в малко преди 9 часа в РПУ-Лом. По данни на пазача, той е бил нападнат и приведен в безпомощно състояние от петима маскирани лица, въоръжени с пушка. От станцията е извършена кражба на препарати за растителна защита и лабораторна техника. Стойността и количеството на отнетото се изяснява. РПУ-Лом предприе оперативно-издирвателни мероприятия по установяване и задържане на извършителите.

Бургас. Вчера в РПУ Руен е образувано бързо полицейско производство срещу 34-годишния И.Х. от с. Рудина, община Руен. През периода юли-август той намерил в гориста местност край селото ловна пушка /16-ти калибър/ и осем патрони към нея. Задържал оръжието и боеприпасите в дома си, без да притежава разрешение за това. Бързото производство е внесено в Районна прокуратура Айтос, а оттам в районния съд. Делото е приключило с присъда 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.

Варна. Продажба на стоки без бандерол установили варненски полицаи. Вчера служители на Трето РПУ предприели  полицейска проверка в склад на магазин в ж.к.“Вл. Варненчик”и открили, че там се съхраняват акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 329  кутии цигари от 29 марки и 55 бутилки алкохол  с етикети на осем различни търговски марки. По случая е заведено дознание.

Кюстендил. Снощи пожарникари от РСПАБ–Кюстендил са помогнали за спасяването на живота на 77-годишен кюстендилец. Сигналът за болния, изпаднал в беда, постъпил в РДВР около 23 часа. Пожарникари влезли в жилището му със стълба, намерили са го в безпомощно състояние, уведомили Спешният център и възрастният човек е настанен в кюстендилската болница за лечение.
 Вчера кюстендилски полицаи задържали 18-годишния А.Г. за притежание на наркотични вещества.  По време на проведен обиск в дома му са открити кутия с остатъци от бял прах, който при теста е реагирал на амфетамин и найлонов плик с 51 грама суха листна маса, реагирала при теста на канабис Задържаният не е известен на полицията. Работата по случая продължава РПУ – Кюстендил.


ПТП. Тежка катастрофа стана тази сутрин край асеновградското село Козаново.Около 8.15 часа лек автомобил “Опел Вектра” се е блъснал челно с лек автомобил “Мерцедес” при остър завой. По първоначални данни двама са загинали, а четирима са ранени. В спасителната операция участва и аварийният отряд на РЗПАБ.

Пазарджик. Бързи полицейски производства са образувани срещу двама, шофирали след употреба на алкохол.  Към 1.30 часа вчера автопатрул на РПУ-Пазарджик спрял за проверка 38-годишния Н.А. от областния град. След направения алкотест се оказало, че мъжът е зад волана на “Лада”-та си с 2.49 промила  Същата е участта и на И.Д.-34г. от Стрелча. В същия ден около 23.15ч. той бил проверен от полицейски екип на ПУ-Стрелча. “Дрегер”-ът показал,  че шофира с 2.05 промила. И двамата са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Срещу тях са образувани бързи полицейски прозиводства.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди