изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:23 EEST
28-годишен мъж е задържан при спецоперация на антимафиоти от Хасково и Стара Загора    
Ред и сигурностПри съвместна операция на антимафиотите от Хасково и Ст.Загора в ареста на РПУ-Свиленград е задържан 28-годишния Р.Б. В управлявания от него микробус “Форд Транзит” и в дома му в Стара Загора са открити над 50 кг амфетамин - таблети.


Във връзка с разследването на международен канал за трафик на наркотици, предназначени за Арабския свят, спецполицаите са наблюдавали тайник в покрайнините между Свиленград и Любимец. Около обяд на вчера към тайника се приближил 28-годишният старозагорец, взел укрития там сак и се запътил към колата. В момента, в който качвал  сака в микробуса, мъжът е задържан. Незабавно извършеният оглед  установил, че в туристическата чанта има 7 полиетиленови торби, пълни с розови на цвят таблетки. Полевият наркотест, реагирал положително на амфетамин. Общото тегло на откритите край Свиленград хапчета е 24,448 кг.
В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия съвместно със служители на РЗБОП и РПУ-Стара Загора е извършено претърсване в дома на младия мъж. От там старозагорските полицаи иззели 8 полиетиленови торби, пълни със същия наркотик, с общо тегло 27 кг и 1 торба с килограм канабис.
Във връзка с действията на антимафиотите и задържането на 28-годишния мъж, в ОСлС-Свиленград е образувано следствено дело по чл. 354, А, ал.2 т.1 от НК. Той е задържан в следствения арест в града.
Продължава работата за уточняването на ролята и степента на съучастие на лица, станали известни в процеса на разследването.
По оценка на експерти, цената на задържания наркотик на арабския пазар би достигнала около 6 милиона евро.
Данните за успешната операция бяха огласени на пресконференция в Хасково от директорите на РДВР Стара Загора ген. Тончо Михайлов и на РДВР Хасково полк. Иван Петров в присъствието на окръжния прокурор Петър Мидов.

mvr.bg/

 

 


Сходни връзки

28-годишен мъж е задържан при спецоперация на антимафиоти от Хасково и Стара Загора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди