изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:56 EEST
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОБЩИНАТА ВРЪЧВА ГОЛЯМА НАГРАДА ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ    
КултураСъсобственикът на в. "Нова добруджанска трибуна" Владимир Ханджиев е номиниран за специалната награда за спомоществователство

Ясни са предложенията за присъждане на годишните награди в областта на духовната култура  за 2005 г. Днес ще се проведе заседание на комисията, която ще определи носителите на отличията. За първи път ще бъде връчена голяма награда за изключителен принос в областта на духовната култура, която ще има и парично изражение от 1000 лева. За нея са номинирани краеведът Георги Топалов, Драгни Драгнев - поет и белетрист, Злати Ламбов - дългогодишен културен деец, и поетесата Камелия Кондова. Освен голямата награда са предвидени и още две специални награди. Едната е за спомоществователство, където ще има колективна и индивидуална награда. В първата категория е номинирано "Пътно строителство" АД с управител Валентин Зеленченко.
За  индивидуалната награда е предложен съсобственикът на в. "Нова добруджанска трибуна" Владимир Ханджиев - за подпомагане на проекти, свързани с хуманитарни дейности.
Другото специално отличие е за млад творец, където наградата ще е една. Номинациите са две - Лилия Веселинова - 13-годишна, ученичка от ОУ "Христо Смирненски", автор на три книги, и Марина Господинова - директор на музикалната школа при НЧ "Йордан Йовков" - за изключителен педагогически и творчески принос за развитие на школата.
Във всеки един от осемте раздели ще бъде връчена по една колективна и по една индивидуална награда.
Удостояването на тазгодишните будители ще стане на  тържество на 1 ноември от 18 часа в Огледалната зала на ДТ "Йордан Йовков". Наградите ще бъдат връчени от кмета на Добрич Детелина Николова. В празничния концерт ще вземат участие Български камерен оркестър с диригент Димитър Караминков, Хорът на добричките учители с диригент почетния гражданин на Добрич Райко Тонев, Анатолий Вапиров - саксофон, и Пламен Маринов - актьор. Тържествата, посветени на Деня на будителите, ща започнат на 1 ноември от 10 часа. В храм "Света Троица" ще бъде отслужен благодарствен водосвет, концерт ще изнесе хор "Мистика" с диригент Росица Дурмушлийска. След това ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на първото класно училище в двора на църквата.

 


Сходни връзки

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОБЩИНАТА ВРЪЧВА ГОЛЯМА НАГРАДА ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди