изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:08 EEST
Новото ръководство на БДЖ официално встъпи в длъжност    
Новини От днес новото ръководство на “БДЖ” ЕАД официално встъпи в длъжност. Изпълнителен директор на дружеството е г-н Олег Илиев Петков. Той е дипломиран инженер по експлоатация на железопътния транспорт.

Новият изпълнителен директор на “БДЖ” ЕАД е завършил висшето си образование във Висшия машинно електротехнически институт в гр. София. Инженер Петков е придобил и следдипломна квалификация “мениджър в железопътния транспорт” в Университета на национално и световно стопанство.

Двадесет и четири години от професионалната кариера на Олег Петков са отдадени на железопътния транспорт. Той започва работа през 1973 г. като технолог в Товарна гара Пловдив, след което изпълнява длъжностите организатор производство и влаков диспечер в Железопътно управление Пловдив. В последствие заема постовете заместник-началник отдел “Движение”, инспектор в отдел “Търговска експлоатация”, заместник-началник на Железопътното управление по експлоатацията. През периода 1992 – 1997 г. Олег Петков е началник на Железопътно управление Пловдив. След 1997 г. инженер Петков заема ръководни постове в транспортни и спедиторски фирми в частния сектор като “Кюне и Нагел” ЕООД, “Български транспортен холдинг” АД и “Филтранс” АД.

Променен е и съставът на Съвета на директорите на “БДЖ” ЕАД. Председател на Съвета на директорите е г-н Георги Петърнейчев, заместник-министър на транспорта. Членове на Съвета са инж. Олег Петков, ст.н.с. д-р инж. Константин Илиев, д-р на философските науки Никифор Величков и г-жа Росица Попова, която е юрист и единствена сред досегашните членове на Съвета на директорите на дружеството запазва своето място.


 


Сходни връзки

Новото ръководство на БДЖ официално встъпи в длъжност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди