изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:55 EEST
ОБУЧАВАТ В ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоОбучение по предприемачество и мениджмънт се провежда от 18 до 24 октомври в сдружението на хората с увреждания "Надежда" в Добрич.

 То протича под формата на практически семинар, финансова подкрепа оказва американската агенция "Куантърпарт" в София. Обучители са Красен Русев и Фриц Фелдмайер от Центъра за професионално обучение към сдружение "Еврика" в Албена.
В курсовете са включени 15 души - 13 от "Надежда" и двама от сдружение "Свят за всички" в Силистра. Обучението е с продължителност 50 часа - 30 са теория и практически обучения, а 20 - за разработване на бизнеслпланове за нови дейности в "Надежда". Целта е създаване на нов бизнесклимат в сдружение "Надежда", използване на ресурса и потенциала на членовете му  за създаване на бизнесинкубатор, сподели Красен Русев. Участниците са разделени в пет екипа, вчера всеки от тях представяше разработен бизнесплан. Те са за създаване на рекламна къща, откриване на школа за езиково обучение, разкриване на кафе-клуб "Шанс", на център за красота и др. В края на обучението участниците в него ще получат удостоверения за професионално обучение съгласно лицензията на сдружение "Еврика" от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет.
От 26 октомври ръководството на сдружение "Надежда" съвместно с "Еврика" организират нови два курса - за компютърна грамотност /първо и второ ниво/ и по екскурзоводство. Те ще са по 84 часа, цената е 100 лева. Повече информация можете да получите на тел. 602144 и 602157.

 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ В ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди