изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:28 EEST
"БАЛФЕСТ 2005" ЗАПОЧВА В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ    
Култура

Боряна БОЖИДАРОВА: Вторият международен филмов фестивал „Балфест 2005” се предвижда да се проведе от 1 до 3 декември отново в Двореца-Балчик. И тази година филм-форума ще премине под наслова „Изкуство – Да! Насилие и тероризъм – Не!”.



Фестивалът се организира по инициатива на фондация „Помогни на нуждаещия се” с подкрепата на Министерството на културата. Председател на фондацията е Георги Найденов. В програмата ще се покажат над 60 филма. Страните участнички са България, САЩ, Франция, Русия, Швейцария, Великобритания, Ирландия, Ливан и др.

На филмовите празници ще се прожектират късометражни документални филми и актуални репортажи, посветени на борбата срещу насилието и тероризма. Акцент на всяко издание на феста са филмите, заснети от репортерски екипи или чрез индивидуално авторство от мястото на събитието и анализи и коментари, както и студентски продукции на висши училища.

Филмите ще бъдат показани в две програми – конкурсна и информационна. Предвижда се  и кръгла маса по темата на феста със създателите на филмите и журито. Конкурсната програма ще бъде в две части – една за индивидуални авторски филми, а друга за телевизионни и документални филмови продукции, създадени от ефирни и кабелни телевизии, продуцентски къщи и висши училища.

На филмите с най-високи художествени качества и внушения по фестивалната тема ще се присъдят шест награди на журито. Отличия ще връчат и творчески съюзи и сдружения, Фондация „Помогни на нуждаещия се”, както и община Балчик и други.

 


Сходни връзки

"БАЛФЕСТ 2005" ЗАПОЧВА В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди