изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:40 EEST
ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ГЛАСУВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИТЕ    
ОбществоБезплатните автобуси, които отпуска МОН, не са необходими в настоящия момент на общината, реши ОбС

   Общинският съвет на община Добричка даде съгласието си на сесия вчера двете площадки за регионалното депо за битови отпадъци да бъдат в с. Сенокос /община Балчик/ и в район Бенковски-запад, който се намира на територията на шуменската община Никола Козлево. Съветниците решиха още в бъдеще на площадките да бъде изграден завод за преработка на отпадъците, а формата на управление на структурата да е акционерно дружество. На дебата във връзка с изграждането на депото присъства зам.-областният управител Михаил Стоев. Той обясни, че по програма ИСПА в страната ще има общо шест регионални сметища. След определяне на местата на площадките ще бъде направена оценка на въздействието върху околната среда.
По време на дебата съветници поискаха първо да бъде внесена оценка на Министерството на околната среда и водите, а след това да бъде предложено на ОбС да вземе решение, защото в противен случай се впрягала каруцата пред коня. Предложено бе също вземането на решение да бъде отложено за следващата сесия, тъй като становищата на всички общини, които ще ползват депото, трябва да бъдат внесени до 30 ноември. Общинският съветник Дико Иванов призова да бъде гласувано на тази сесия, тъй като за общината е предложен най-благоприятният вариант - нито една от площадките няма да се намира на нейна територия. След няколко изказвания - от кмета Петко Петков и общински съветници, ОбС гласува в решението да бъде посочена и технологията за унищожаване на сметта - да бъде предложено да бъде изграден завод за преработка на отпадъците.
Предложените пет безплатни автобуса от Министерството на образованието и науката не отговарят на нуждите на общината и не са необходими в настоящия момент. Това е становището на ОбС на община Добричка във връзка с писмо от МОН относно осигуряване на превоз на ученици в основните училища Хитово, Карапелит, Победа, Батово и Овчарово. Автобусите са по националната програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителната училищна възраст. Пред репортер на НДТ кметът Петко Петков обясни, че не се осигурява цялостната издръжка по тези автомобили. Не били предвидени разходите по транспорта на автобусите до Добрич, а в селата, които те ще обслужват, нямало нужните условия за тяхната поддръжка, технически прегледи, медицински прегледи на шофьорите.
На сесията бяха направени промени в бюджета на общината за настоящата година и на наредба №7, утвърдени бяха пазарни цени при продажба на недвижими имоти. ОбС гласува отпускането на суми на граждани на общината, с които ще бъде подпомогнато тяхното лечение. Прието бе предложение на групата съветници за промяна на членове на постоянните комисии, направено от ДПС. То се налага заради отиването в парламента на бившият общински съветник и настоящ депутат д-р Ердинч Хаджиев, който бе и ръководител на групата съветници в местния парламент. Неговото място се заема от Гюлхан Вейсел.

 


Сходни връзки

ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ГЛАСУВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАВОД ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди