изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:52 EEST
НА ПЪРВИЯ ТУР В СОФИЯ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СРИТАХА УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ    
Политика При изключително ниска избирателна активност премина първият тур на частичните местни избори вчера. Кметове бяха избрани в Севлиево, където спечели Йордан Стойков от левицата, в Панагюрище спечели кандидатът на БСП Георги Гергинеков, а в Иречеково - Николай Генов, също издигнат от левицата. На балотаж ще бъдат избрани кметовете на Русе, Разград, Девня, Пещера, Мизия и кв.Изток в Перник следващата седмица. По предварителни данни в София на 5 ноември предстои балотаж между независимия кандидат Бойко Борисов и Татяна Дончева, кандидат на левицата България.

“Окончателните данни към 2.36 часа през нощта са следните – обработени са 1437 секции, тоест 100%. Резултатите за Бойко Борисов са 38.11%, за Татяна Дончева – 23.19%, за Светослав Гаврийски – 16.76%, за Милен Влечев 13.12%, Минко Герджиков – 4.95% и следващият е Велизар Енчев с 2.68%.Това означава, че ще има балотаж в София между Бойко Борисов и Татяна Дончева.

Постъпилите жалби са многобройни, те засягат нарушения както в деня за размисъл, така и в изборния ден. По отношение на изборния ден засягат главно реда, по който са се провеждали изборите в секциите. Всички сигнали са проверени, някои са основателни, други не. По отношение на нарушения, извършени от медиите в повечето случаи очакваме все още доказателствения материал, за който сме изпратили писма, а по отношение на вестник “Уикенд” сме взели решение, че е извършено нарушение на закона и е съставен акт за нарушение. Сега предстои подреждането на изборните документи, представянето на нашия протокол с резултатите в ЦИКМИ и се готвим за следващия тур”, заяви Павлина Тодорова, говорител на ОИК.

38,11 % от софиянци са гласували за Бойко Борисов, Татяна Дончева печели 23,19 %

Независимият кандидат за кмет на София Бойко Борисов води с 38,67 на сто при обработени протоколи от 957 секции, втора е Татяна Дончева от БСП с 23 , трети – Светослав Гаврийски от ДСБ с 16,27 на сто

Независимият кандидат за кмет на София Бойко Борисов води с 38,67 процента при обработени протоколи от 957 секции - 66,5 процента всички протоколи, съобщи председателят на ОИК Павлина Тодорова. На второ място е кандидат-кметът на левицата Татяна Дончева с 23 процента, следвана от кандидата за кмет на ДСБ Светослав Гаврийски с 16,27 на сто. Милен Велчев, който е кандидат на НДСВ за кмет на столицата, е с 13,23 процента, а Минко Герджиков - с 4,91. Павлина Тодорова каза, че има случаи на непълни протоколи, за което се издирват представители на секционните комисии, за да се допълнят документите.

 

38,11 % от софиянци са гласували за Бойко Борисов, Татяна Дончева печели 23,19 %

 

32,98 % е общият брой на действително подадените гласове на частичните избори за кмет на столицата, проведени вчера, съобщи за Агенция “Фокус” Айрет Гюрова, зам.-председател на Общинската избирателна комисия (ОИК). Към 3.46 часа тази нощ са получени и обработени протоколите от всички 1473 избирателни секции.

Независимият кандидат Бойко Борисов е получил 38,11 % от гласовете; Татяна Дончева, издигната от Коалиция за България – 23,19 %; Светослав Гаврийски, кандидат на ДСБ – 16,76 %; Милен Велчев, НДСВ – 13,12 %; Минко Герджиков, СДС и други десни формации – 4,95 %; Велизар Енчев, независим – 2,68 %; Венцеслав Димитров, независим – 0,54 %.
Данните показват, че на балотаж в София отиват ген.-лейт. Бойко Борисов и Татяна Дончева. Вторият тур на изборите ще се проведе на 5 ноември, събота.

 


Сходни връзки

НА ПЪРВИЯ ТУР В СОФИЯ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СРИТАХА УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди