изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:08 EEST
И ТОЗИ СЕЗОН "АЛБЕНА" АД ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА    
ТуризъмТози активен летен сезон в курортния комплекс "Албена" се реализира проект, финансиран от програма Фар на Европейския съюз. Чрез тази програма 25 младежи и девойки се обучават в професиите на сервитьор, готвач и администратор.

Преди реалното провеждане на стажа всички кандидати, които бяха подадени от Дирекция "Бюро по труда" бяха селектирани чрез тестове и интервюта. След този начален етап всички одобрени преминаха подготовка за по-добра адаптация. Програмата на стажантите включва 2 основни етапа: въвеждащо обучение и реален стаж. Въвеждащото обучение бе в рамките на 2 месеца. Бъдещите стажанти бяха запознати с основните характеристики на двете професии, със стандартите за работа в комплекса, с длъжностните си характеристики и правилата за безопасност на труда. Във въвеждащото обучение участие взеха 2 от най-добрите главни готвачи в Албена, 2 от най-добрите управители на ресторанти и хотели, специалисти по безопасност на труда и  специалисти по противопожарна безопасност.
След изтичането на въвеждащото обучение всички стажанти бяха разпределени в 8 от най-големите хотели и ресторанти в Албена, където на практика усвоиха придобитите теоретични умения.
Партньори по проекта са Институт за икономически отношения и маркетинг "ОКОМ" и Професионален учебен център към Българската стопанска камара.
След края на учебната програма всички курсисти бяха подложени на двустепенен изпит - теория и практика. Всички 25 участници успешно положиха изпита и ще получат сертификати за професионална квалификация.
 


Сходни връзки

И ТОЗИ СЕЗОН "АЛБЕНА" АД ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди