изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:09 EEST
Терористичните атаки в Индия отнеха живота на 65 души    
По света ООН, Европейският съюз, Съединените щати, Великобритания, Франция Китай и други държави осъдиха терористичните нападения в столицата на Индия.

По последни данни 65 души са загинали и повече от 180 са ранени при няколко експлозии в Делхи.
Трите експлозии са станали в събота в рамките на няколко минути. Най-много жертви и пострадали има на пазара Сароджини Нагар. Там от експлозиите са се възпламенили газови бутилки, използвани от продавачите по сергиите.

Друг взрив е станал близо до железопътната гара. Това е район където има много туристи.
В трети случай шофьор на градски автобус успял да изхвърли взривното устройство от колата миг преди то да избухне и така спасил много пътници.
Неизвестната до момента групировка, която се нарича “Инкилаб” (“Революция”) пое днес отговорността за вчерашните атентати в индийската столица Делхи, предаде АФП. Манмохан Сингх каза, че нападенията са извършени в добре подбран момент, когато хората пазаруват и се готвят за предстоящите през следващата седмица празници.
Съседната на Индия държава Пакистан беше адна от първите страни, която осъди покушенията.
Върховният представител за външната политика и сигурността на ЕС Хавиер Солана заяви, че е шокиран от тези ужасяващи атаки срещу невинни цивилни. Солана подчерта, че нищо не може да оправдае тероризма.
Генералният секретар на ООН заяви, че е потресен от бомбените атентати. Кофи Анан призова към индийското правителство да изправи бързо извършителите им пред съда.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Терористичните атаки в Индия отнеха живота на 65 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди