изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:59 EEST
Правителството прие проектобюджета за 2006 г.    
Новини София. Правителството прие на извънредното си заседание днес проектобюджета за догодина, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Общите средства, които ще се разпределят са 18,258 млрд. лева, съобщи министърът на финансите Пламен Орешарски.

Той уточни, че основните цели, които си поставя правителството с този бюджет са ускорен икономически растеж, повишаване на социалната отговорност и изпълнение на ангажиментите, които България е поела към Европейския съюз. Предвижда се също 6-процентно увеличение на средната заплата в бюджетната сфера и 5-процентно увеличение на пенсиите. Министър Орешарски посочи, че за първи път от няколко години се предвижда и увеличаване на необлагаемия минимален доход, който става 180 лева. 500 млн. лева ще бъдат заделени за преодоляване на щетите от наводненията, от които 110 млн. лева ще са за превантивни мерки срещу бедствия и аварии.
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова съобщи, че ще бъде стимулирана раждаемостта чрез селективно подпомагане на майките за всяко следващо дете. Тя съобщи още, че ще бъде гарантирано изплащането на социалните помощи за над 1,6 млн. души. Предвижда се и осигуряване на заетост на 70 000 лица.
За общодържавните служби в бюджета са заделени 1,546 млрд. лева, за отбрана и сигурност – 2,345 млрд. лева, за образование – 1,9 млрд. лева, за здравеопазване – 1,907 млрд. лева, за социални функции и подпомагане – 6,169 млрд. лева, за околна среда – 901 млн. лева, за почивно дело и религия – 330 млн. лева, за икономически дейности – 2,1 млрд. лева и за други непредвидени разходи – 1,1 млрд. лева.
Министър Орешарски каза още, че се предвижда 10-процентно съкращение на администрацията, като до 31 януари 2006 г. министърът на държавната администрация Николай Василев трябва да представи доклад кои точно звена да бъдат съкратени.
ИЛИНА ГРИГОРОВА
 


Сходни връзки

Правителството прие проектобюджета за 2006 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди