изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:58 EEST
Горят колите на Франция: 754 запалени за една нощ    
По света 754 автомобила, от тях 191 извън Париж, са изгорели при безредиците във Франция през изминалата нощ. 203 души са били задържани от органите на реда.

Това предаде АФП, като се позова на полицейски източници. Въпреки множеството арести, сблъсъци между участници в безредиците и служители на органите на реда не е имало. Тази сутрин в предградие на северния френски град Руан няколко десетки младежи са хвърлили бутилка със запалителна смес в автобус, предаде АП, позовавайки се на съобщение на местната префектура. Пътниците в автобуса са го напуснали своевременно преди той да изгори напълно. Тази нощ в Руан са били подпалени 10 автомобила. Инцидентите в Руан са във връзка с продължаващите седмица размирици в бедните предградия на Париж. Френският вътрешен министър Никола Саркози, цитиран от BBC, заяви, че проблемите, довели до безредиците, са били пренебрегвани от 30 години и решаването им ще отнеме много време.
Снимка BBC

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Горят колите на Франция: 754 запалени за една нощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди