изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:08 EEST
ВЪЗПИТАНИЦИ НА ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" СЕ ВКЛЮЧИХА В АКЦИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ    
ЗдравеВ края на миналата седмица в Добрич стартира националната кампания за безвъзмездно кръводаряване сред младите хора "Капка по капка - живот".

Екип на Центъра по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение в петък посети ЕГ "Гео Милев". Езикова гимназия винаги откликва на акциите ни, м.г. кръв са дарили 18 души, припомниха от Кръвния център. Малко след 13.30 часа, когато стартира акцията, пред медицинския кабинет в училището ученици вече чакаха да дарят кръв. Сред един от първите донори бе Красимира Стойчева от 12 "ж" клас. Преди месец тя е навършила 18 години и това й дава право да стана кръводарител. "Това ми е подаръкът за рождения ден" - сподели момичето и допълни, че смята и в бъдеще да дарява кръв. Сред желаещите да се включат в акцията бе и момиче, което само преди дни е навършило 18 години. То обаче бе върнато от медицинския екип на Кръвния център, тъй като не отговаряше на едно от изискванията - бе с ниско кръвно налягане.
Кръв дари и Антоанета Кирова - библиотекар в ЕГ "Гео Милев", която е редовен кръводарител. "Включвам се в акцията, за да помогна на някой, който се нуждае. Защото постоянно слушам за катастрофи, за хора, които се нуждаят от кръв, а тя не достига" - сподели пред репортер на НДТ Антоанета Кирова.
Добрич по традиция се включва в националната кампания "Капка по капка - живот", която се провежда от 1997 г. По време на кампанията Кръвният център ще посети гимназиите и колежите в града ни, донори могат да станат само младежи, навършили 18 години. НДТ

 

 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" СЕ ВКЛЮЧИХА В АКЦИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди