изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:27 EEST
ПРОГАМА ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ОТВОДНИТЕЛНИ КАНАЛИ    
Общество

 Боряна БОЖИДАРОВА: Почистване и изграждане на отводнителни канали са основните дейности, заложени по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост”, по която община Балчик кандидатства за 2006 година.



Проектът е вече внесен за  разглеждане от местната дирекция “Бюро по труда”. Предвидено е работната ръка по тези дейности да бъде насочена в селата Соколово, Сенокос, Дропла и Гурково.

Основните проблеми в Соколово са старата отводнителна система, която на много места е запушена, както и наклонът на терените, което води до събиране на дъждовна вода в дворовете на къщите и заливането на основните пътни артерии.

По главната улица на село Сенокос проблемите са същите, тъй като при асфалтирането на главната пътна артерия за Добрич са били закрити всички отводнителни шахти. В момента има само две, които не са достатъчни за отвеждането на водата в канализацията. Това води до заливане на площадното пространство в центъра на селото, коментира кметът Михаил Милчев. Той сподели още, че по програмата “От социални помощи към заетост” ще се кандидатства за направата на детска площадка, вече е определен терен за целта.

Балчишкото село Гурково също ще бъде включено в програмата и през следващата година. И там ще бъдат ангажирани жители за почистване на отводнителните канали, поддръжката на парка, както и охраната на възстановения стадион в селото. Кметът Тодор Георгиев сподели, че безработица в селото почти няма. Повечето социално слаби са включени в селскостопански дейности и  строителство, както и в почистването на селото. През последните седмици е била почистена от избуялата растителност основната пътна артерия от селото за Балчик.

 

 


Сходни връзки

ПРОГАМА ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ОТВОДНИТЕЛНИ КАНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди