изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:13 EEST
ПОСРЕЩНАХМЕ 2005 Г. С ПО-ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ    
Общество

Сподели в интервю за НДТ кметът на община Генерал Тошево Димитър Михайлов. Общината отбелязва своя празник на 8 ноември, кулминацията на тържествата обаче е днес



- Г-н Михайлов, с какво може да се похвали община Генерал Тошево - какви са придобивките и постиженията от началото на 2005 г.?

 

- Жителите на общината посрещнаха 2005 г. с по-високо самочувствие. За първи път от 2000 г. насам отчитаме приключване на бюджетната година без дългове, а излишъците бяха насочени към реализация на социалните ни ангажименти и благоустрояването. Вместо предвидените 3.5 процента, бюджетните заплати бяха увеличени средно със 7.5 %. Извършихме обследване на работните места и профилактични прегледи на всички бюджетни служители, осигури се работно облекло в рамките на една минимална работна заплата и т.н.

Реализирахме редица проекти, с които се придава нов облик на града и общината. Реализираме три проекта по "Красива България", пет проекта по програмите на МТСП, един проект към ПУДОС, четири проекта по програма "ФАР", един по Българо-швейцарска програма и т.н.

Сериозен финансов ресурс през годината беше насочен в сферата на административното обслужване, здравеопазването и образованието. Извършени са сериозни ремонти в половината от кметствата в общината, детските градини, приключи санирането на сградите на МБАЛ и ОУ "Христо Смирненски", закупена беше нова медицинска апаратура за здравните заведения, ликвидираха се нерегламентираните сметища.

След проведените масови протести на жителите на общината и личната ангажираност на депутатите от "КБ" и "НДСВ" от нашия регион бяха ремонтирани и преасфалтирани пътищата Кардам-Дуранкулак, Ген.Тошево-Изворово, започна ремонтът на пътя Ген.Тошево-Балчик и др., подменени бяха водопроводи в района на селата Спасово и Росица.

Разбира се, това са само част от придобивките ни за 2005 г.

 

- Как ще бъде отбелязан празникът на общината? Кои са акцентите в програмата?

 

- Празничната ни програма започна на 31 октомври с откриването на изложба "Даровете на природата", лекоатлетически кросове и спортни състезания. Продължи с литературни четения, художествена изложба, театрални постановки, концерти на самодейни състави от побратимения с нас Болградски район в по-големите села в общината, конкурси за красота, млади таланти, киноложка изложба и т.н.

Днес от 15 ч. за първи път ще бъде издигнат флагът на общината под звуците на химна на Генерал Тошево, които бяха утвърдени от ОбС само преди броени дни. Ще бъде открит паметникът на "Бялата лястовица", станала символ на града ни. Празникът ще завърши с тържествена сесия и поздравителен концерт, на които по традиция ще бъдат наградени водещи земеделски производители и строители, работили най-дълго за преобразяване облика на общината ни. Не са забравени и децата, за които са създадени много атракции и игри.

 

- Вашето пожелание към жителите на община Генерал Тошево?

 

- Да отпуснем душите си. Да посрещнем многото гости с открити сърца, защото при нас ще дойдат близките и приятелите ни, тези, на които винаги сме се опирали и разчитали. И съм убеден, че всички ще останем доволни, защото човек работата си може да я свърши сам, но празникът се прави с приятели.

 

Интервюто взе Велина ВЛАЙКОВА

 

 


Сходни връзки

ПОСРЕЩНАХМЕ 2005 Г. С ПО-ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди