изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:44 EEST
На 9 ноември в Добрич ще се състои разяснителна среща по проект за подпомагане на бизнеса    
НовиниВарна/Добрич. Министерството на икономиката и енергетиката и Програмата на ООН за развитие чрез проект “Заетост чрез подкрепа на бизнеса” (JOBS) стартират проект “Подпомагане на микропредприятия от бранш хлебопроизводство и сладкарство за въвеждане на Системата за анализ на опасностите и контрол на критичните точки – НАССР”, съобщават от пресслужбата на Областна администрация - Варна.

Проектът се финансира със средства от бюджета на Министерство на икономиката и енергетиката и се осъществява в сътрудничество с ПРООН. Инициативата цели да се подкрепят микропредприятията от бранш хлебопроизводство и сладкарство, действащи на територията на цялата страна, за внедряване на системата НАССР.
Поканени да кандидатстват са всички микропредприятия по смисъла на Закона за малките и средните предприятия, които са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, Закона за занаятите или граждански дружества, регистрирани по Закона за занаятите, и които са включени в Националния регистър на Министерството на здравеопазването съгласно Закона за храните.
Одобрените на етап кандидатстване чрез заявяване на интерес микропредприятия ще бъдат включени в предварително проучване (скрийнинг) за установяване степента на готовност за въвеждане на системата НАССР. Въз основа на резултатите от скрийнинга ще бъде извършен окончателен подбор на микропредприятията.
Одобрените бенефициенти ще имат достъп до еднократна помощ под формата на безвъзмездно предоставяне за ползване на ръководство за разработване и въвеждане на системата НАССР в предприятия от бранш хлебопроизводство и сладкарство, обучение на един представител от одобрено микропредприятие и извършване на одит по отношение на въвеждането на системата. Помощта ще бъде предоставена от избран след тръжна процедура специализиран Консултантско-обучителен център, който ще подпомага бенефициентите при въвеждането на системата.
Проектът ще бъде подробно представен пред потенциалните предприятия-бенефициенти от целевата група по време на информационна кампания в страната, която ще протече в периода 7-15 ноември 2005 г. в градовете Пловдив, Бургас, Добрич, Велико Търново, Монтана и София.
Разяснителната среща в гр. Добрич ще се проведе на 9 ноември от 11.00 ч. в голямата заседателна зала на община Добрич, ул. “България” № 2.
Повече информация за проекта и необходимите документи за кандидатстване ще бъдат публикувани на Интернет страниците на Министерството на икономиката и енергетиката (www.mee.government.bg) и проект JOBS (www.jobs-bg.org).
 


Сходни връзки

На 9 ноември в Добрич ще се състои разяснителна среща по проект за подпомагане на бизнеса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди