изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:06 EEST
СОУ "ДИМИТЪР ТАЛЕВ" ОЧАКВА ГОСТИ ОТ ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ    
ОбразованиеВъв връзка със старта на тригодишния проект "Училищен живот", финансиран от Националната агенция "Сократ" със средства на Европейския съюз, СОУ "Димитър Талев" ще посрещне гости от Франция и Италия. Партньорите на добричкото училище ще бъдат тук от днес до 11 ноември.

Това са Стефалия Роси /преподавател по английски език/, Джакомо Мускато /преподавател по италиански език и литература и история/, Жаклин Видал /координатор и преподавател по италиански език/, Муфида Черида /преподавател по икономика/ и ученичките Букет Деменз и Ханнах Палетте. Те ще бъдат посрещнати в СОУ "Димитър Талев" в 9 ч. днес с кратка програма, ще разгледат училището, ще участват в телевизионното предаване "Светилник" по "Добруджа кабел", ще посетят "Старият Добрич" и т.н.
Основната цел на проекта "Училищен живот" е обогатяване познанията за съвременните европейски ценности, обмяна на идеи и опит за извънкласните форми и дейности, мотивиране на учениците, разнообразяване на свободното време и т.н. Проектът стартира в началото на тази учебна година и ще приключи през юли 2008 г. СОУ "Димитър Талев" ще координира работата по европейския проект с партньори от Тоскана /Италия/ и Ил де Франс /Франция/. За дейностите през тази учебна година са отпуснати 6 744 евро чрез едногодишен договор с национална агенция "Сократ". През пролетта на идната година 8 души от добричкото училище ще участват в работна среща в Италия.
 


Сходни връзки

СОУ "ДИМИТЪР ТАЛЕВ" ОЧАКВА ГОСТИ ОТ ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди