изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:24 EEST
* 8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА НС "ПОЛИЦИЯ"    
Ред и сигурностИМАМЕ ДОБРО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ПОЛИЦИЯТА И ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

Пред НДТ полк. Йордан Йорданов - началник на РЗ "Полиция" при РДВР-Добрич

- Полк. Йорданов, с няколко думи, каква е обстановката на територията на РДВР в Добрич към момента по отношение на престъпността?
- През изминалите десет месеца на 2005 г. на територията на РДВР-Добрич, са регистрирани 2783 криминални престъпления, като, за сравнение, през същия период на м.г. те са били 3279. Разкрити са 1678 престъпления, което прави 60.29 на сто разкриваемост. За същия период на 2004 г. тя е била 55.58 процента. Динамиката на криминалната престъпност показва 15.1 процента спад, което е положителна тенденция в борбата с престъпността. От началото на годината до края на месец октомври в Добричка област са регистрирани 1431 домови кражби. Миналата година за същия период те са били 1964. За десетте месеца на 2005 г. са образувани 400 бързи производства срещу 326 през м.г. Към момента сме провели 368 полицейски операции.  Като цяло резултатите са стабилни. Имаме едно добро партньорство между полицията и гражданското общество.
- Как стои въпросът с обявените за издирване лица? Прави впечатление активизирането на работата в тази насока.
- От началото на годината 255 лица са обявени за издирване, като до момента са намерени 179 от тях, което прави малко над 70 процента.
- Вашето пожелание към служителите по повод празника на националната полиция?
- Искам да поздравя служителите на националната служба и регионалното звено "Полиция" във връзка с професионалния ни празник, който отбелязваме в деня на свети Архангел Михаил - предводител на небесното войнство, реда и сигурността. Навършват се 126 години от създаването на българската полиция и аз смятам, че продължава добрата традиция и полицейската институция и днес полага усилия да осигурява добрия обществен ред, опазването на живота и имуществото на гражданите. Убеден съм, че ще продължава всеотдайната работа за гарантиране реда и спокойствието на гражданите. Пожелавам на служителите на полицията и техните семейства здраве, лични и професионални успехи.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

* 8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА НС "ПОЛИЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди