изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:18 EEST
СДС внася предложение за задължително гласуване    
ПарламентСофия. До 1 месец СДС ще внесе в Народното събрание предложение за промяна в Закона за изборите, с което да се въведе задължително гласуване, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Това е единствената панацея, която ще ограничи купуването на гласове, заяви членът на Националния изпълнителен съвет на синята партия Елеонора Николова на пресконференция след редовното заседание на НИС на СДС. Николова допълни, че купуването на гласове и непрозрачното финансиране на партиите при изборите, са два феномена, които работят срещу демокрацията в страната. Според нея в последната предизборна кампания е бил ангажиран огромен финансов ресурс и тя е доказала, че политиката продължава да се върши на тъмно.
"Като цяло на частичните местни избори СДС има защитени позиции в общини като Пещера и кв. "Изток" в Перник", заяви секретарят на синята партия Иван Колчаков. Той допълни, че въпреки загубата в Русе СДС е имало не лош резултат, с което партията доказала, че е реална алтернатива на левицата. "Не сме удовлетворени от резултатите, но не може да гледаме прекалено трагично на тях", завърши Колчаков.
Членът на НИС Красимир Каменов подчерта, че управляващата коалиция на доста места е "спечелила сама срещу себе си" и допълни, че тя решавала лични свои групови интереси на тези избори.
ЕКАТЕРИНА ПАНОВА
 


Сходни връзки

СДС внася предложение за задължително гласуване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди