изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:17 EEST
ПЕТЪР УВАЛИЕВ БЕ ЧОВЕК, СЪЗДАДЕН ЗА ДИАЛОГ    
Новиниказа вчера проф. Боян Пенков, който бе в Добрич заедно с проф. Соня Рув Увалиева. Представен бе филмът "Един български глас в Европа"


По повод 90 години от рождението на видния български общественик Петър Увалиев вчера в Добрич се състоя портретна вечер. В тази връзка в града ни бяха неговата съпруга Соня Рув Увалиева и проф. Боян Пенков от фондация "Семейство Увалиеви". Готов е филмът за Петър Увалиев и неговото заглавие е "Един български глас в Европа". В продукцията участват приятели и колеги на семейството от България и Англия - Любомир Левчев, Светлин Русев и т.н. Режисьор е Станислава Калчева, филмът е с продължителност 55 минути. .
"Много съм щастлива да бъда в Добрич" - каза Соня Рув Увалиева, която, въпреки настинката си, се срещна с журналисти преди началото на портретната вечер.
"Имам много спомени с Петър Увалиев и всички са много интересни. Една вечер в Лондон говорихме толкова дълго на една уличка, че като го изпратих до дома му, видях че е 2.30 - 3 часа след полунощ" - разказа проф. Боян Пенков и добави: "Той беше човек, от когото винаги ще научиш нещо. Петър Увалиев бе човек, създаден за диалог".
 


Сходни връзки

ПЕТЪР УВАЛИЕВ БЕ ЧОВЕК, СЪЗДАДЕН ЗА ДИАЛОГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди