изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:40 EEST
Ф.Ф.КОПОЛА: КРАСОТАТА НА ЖЕНАТА Е В УМА И ЛИЧНОСТТА Й    
Новини На пресконференция в Двореца в Балчик световноизвестният режисьор каза, че борбата между комерсиализацията и истинското изкуство винаги е била трудна

"Режисьорът не може да се счита за бог. Той е повече човек - диктатор. Ето например днес исках слънцето да изгрее сутринта, но то изгря чак сега /към 14 ч.-б.а./ Ако бях бог, щях да му кажа кога да изгрее". Това са думи на световноизвестния режисьор Франсис Форд Копола, който снима филм в Двореца в Балчик и в съботния ден отдели повече от половин час от почивката си, за да се срещне с журналисти. Пресконференцията се състоя във винарна "Воденицата". Филмът се казва "Младост без младост" и е по разказ на румънския писател Мирча Елиаде. Действието се развива в Букурещ, Индия, Женева и на остров Малта. Филмът е за живота на румънската кралица Мария.
"Борбата между комерсиализацията и истинското изкуство винаги е била трудна борба. Филми не трябва да се правят защото някой иска да направи пари, а защото изпитва страст да направи филм, и той става хубав. И пак можеш да направиш пари. Проблемът в Холивуд е, че искат да правят успешни филми, но го искат без риск. А да искаш успешен филм без риск е все едно да искаш деца без секс. Така че, ако искаш да си в изкуството, трябва да поемаш рискове. Най-лошото нещо в живота е да остарееш и да кажеш: не направих всичко, което съм искал. Така че трябва да правиш нещата, които искаш, дори и да си навлечеш неприятности. Човек не трябва да се страхува. Тогава умира щастлив", смята бащата на "Кръстникът".
Жените в тази част на света са много съблазнителни и красиви, призна гениалният режисьор. Според него, красотата на жената е в ума и в личността й.
Тепърва режисьорът опознава България. През 1962 година е живял в Белград и Дубровник, където за пръв път срещнал българи. Тогава обаче било невъзможно да посети страната ни. Всички хора в България са чудесни и се държат много мило с мен, каза Копола. "Имате страхотни традиции в киното", каза режисьорът и от едно листче пред себе си прочете имената на Рангел Вълчанов, Георги Дюлгеров и Методи Андонов и назова "Козият рог". "За съжаление, филмите ви няма къде да се гледат", каза Копола. Български филми той е гледал във Ванкувър, Канада.

Снимка Т. Ташев

 


Сходни връзки

Ф.Ф.КОПОЛА: КРАСОТАТА НА ЖЕНАТА Е В УМА И ЛИЧНОСТТА Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди