изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:47 EEST
Японската принцеса се омъжи и загуби титлата си    
По светаЯпонската принцеса Саяко загуби кралския си статут, след като се омъжи за човек от простолюдието – 40-годишния служител в общината в Токио Йошики Курода, съобщи ВВС.

Хиляди хора се събраха по улиците между двореца и хотела, в който се провеждаше сватбата. Принцесата бе облечена в рокля в западен стил и носеше бижута от перли. Бракът й с 40-годишния Курода означава, че принцесата губи титлата си и ще трябва да се адаптира към новия си начин на живот.

Само 30 човека присъстваха на церемонията, а на приема след нея имаше около 120 гости. Вечерята бе във френски стил, включително омари и хайвер, както и ванилов шербет с кестенов крем брюле.

Принцесата се сбогува официално с досегашния си живот и императорското си семейство през уикенда. Тя е единствената дъщеря на император Акихиро и е първата принцеса в последните 45 години, която се отказва от титлата си.

За да се подготви за драматичните промени в живота си, принцеса Саяко се записа на шофьорски курсове и се упражняваше в пазаруване в супермаркетите. Въпреки че губи титлата си, Саяко получава зестра на стойност 1.2 милиона долара.

Двойката ще живее в апартамент под наем недалеч от двореца, преди да се премести в нова къща. Лелята на Саяко – Такако Шимазу, бе последната принцеса, загубила статута си, когато се омъжи за обикновен гражданин през март 1960 година.

Японската императорска двойка в изпада в криза с наследниците, тъй като няма мъж наследник в последните 40 години. В момента се подготвят промени в закона, с които да се дава право на жените да поемат трона.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Японската принцеса се омъжи и загуби титлата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди