изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:15 EEST
ПОТВЪРДИХА МЯРКАТА "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА", НАЛОЖЕНА НА ОБВИНЕН В НАРКОПРЕСТЪПЛЕНИЕ    
Новини

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Светлин Николов, постъпила срещу определение на Окръжен съд - Добрич, с което на Светлин Николов е било отказано първоначално взетата му мярка за неотклонение да бъде изменена в по-лека.



При първоначално определяне на мярката за неотклонение срещу Николов е било повдигнато обвинение за притежание и превозване на марихуана. Според данните, събрани по делото деянието е било извършено в съучастие с Георги Георгиев, който също е привлечен към наказателна отговорност.

На 18 юни 2005 г. в района на комплекс "Спортна среща" в гр. Добрич Георгиев бил спрян от полицейски служители, докато шофирал "Фолксваген Голф", собственост на Николов. На предната седалка на колата бил намерен пакет с марихуана, с тегло 0,948 грама, сочат материалите по делото. Ден по-късно в района на паметника на Съветската армия в Добрич полицаи открили още два пакета с марихуана, сходни по форма и размер на пакета, открит в лекия автомобил. Количеството на наркотичното вещество в двата пакета е било с общо тегло 1,694 грама.

Вчера в съдебната зала адвокатът на Николов мотивира искането си за по-лека мярка с това, че разследването по делото е приключило и реално подзащитният му няма с какво да попречи за разкриването на обективната истина.

Прокурорът заяви, че жалбата трябва да бъде оставена без уважение. Николов е осъждан 6 пъти за други престъпления от общ характер, укрил се е след като е била установена неговата съпричастност към деянието, каза днес в съдебната зала представителят на обвинението.

След като изслуша становищата на страните Апелативният съд остави жалбата на Николов без уважение и потвърди определението на първоинстанционния съд. От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е предполагаемият автор на деянието за което му е повдигнато обвинение, се казва в мотивираното определение на съда. Не е отпаднала и опасността обвиняемият да се укрие, тъй като за престъплението, в извършването на което е бил обвинен, се предвижда наказание "лишаване от  свобода" повече от 10 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Определението на Апелативния съд, с което жалбата на Николов беше оставена без уважение, не подлежи на обжалване. НДТ

 


Сходни връзки

ПОТВЪРДИХА МЯРКАТА "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА", НАЛОЖЕНА НА ОБВИНЕН В НАРКОПРЕСТЪПЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди