изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:20 EEST
ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА ЗА ПИСМА КЪМ ДЛЪЖНИЦИТЕ    
ПарламентУдължава се срокът за плащане на дължимите здравни вноски - до края на 2005 г., решиха родните депутати на вчерашното заседание на парламента.

Законът за здравното осигуряване бе приет на първо четене. Всеки, който дължи суми за здравни осигуровки, ще получи писмо от НОИ с размаера на своите задължения. 1 млн. и 120 хиляди са длъжниците, неплатили здравните си осигуровки. Писмата ще струват на държавата около 1 млн. лева. Новият закон е в интерес на лицата с ниски доходи – заявиха от Коалиция за България. Шефът на НОИ Йордан Христосков заяви в кулоарите на НС, че право на разсрочване ще имат всички длъжници, чиито доходи на член на семейството са по-малки от 200 лв.
По време на дебатите в пленарната зала от Атака обвиниха управляващите, че харчат народни пари за войната в Ирак, а могат да ги използват за опрощаване на здравните вноски на бедните. Борислав Китов – шеф на здравната комисия отговори на упреците, че здравеопазването е не само право, но и задължение. Проблемът с разсрочените задължения не може да се отлага до безкрайност, трябва да се намери решение, да се отделят пари за гаранционен фонд и да се определят много точно най-бедните длъжници, които ще бъдат подпомогнати от този фонд - заяви той. От партията на Костов се обявиха против частичното опрощаване на дългове. Има хора с възможности, които не желаят да се осигуряват, а при опрощаване на задълженията ще се демотивират редовните платци.
ОДС и ДСБ са твърдо решили да променят Конституцията. Те събират подписка да отпадне имунитетът на магистрати и депутати. Желаещи да подкрепят подписката няма. Дори от Атака поставят условия и все още не са я подписали. Сладка привилегия е да бъдеш над закона и съдебната власт и малцина са тези, които биха се отказали от нея. Дори и тези, които обещаваха да сторят това преди парламентарните избори.

Ивелина ОПРИКОВА,
спец. кор. на НДТ в
Народното събрание

 


Сходни връзки

ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА ЗА ПИСМА КЪМ ДЛЪЖНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди