изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:22 EEST
КАТ ГЛОБИ ШОФЬОРИ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ И МИНАВАНЕ НА ЧЕРВЕНО    
Ред и сигурностВчера журналисти взеха участие в проверките в рамките на традиционната акция "Светлина". От началото на годината при катастрофи в Добрич са загинали осем пешеходци

Представители на в. "Нова добруджанска трибуна" и телевизия "Добруджа кабел" вчера се присъединиха към работата на служителите на КАТ - кап. Румен Стоянов, ст.лейт. Георги Георгиев, гл. серж. Стефан Желязков и гл.серж. Диян Дончев. Двата автомобила на "Пътна полиция" бяха от двете страни на бул. "Добруджа", а проверките бяха в рамките на традиционната акция на полицията "Светлина". Катаджиите съставиха акт на шофьор на лек автомобил "Мазда". Той бе санкциониран за това, че мина на червен светофар и за това, че нямаше предпазен колан. За двете нарушения глобата е по 40 лева и отнемане по 10 контролни точки. За минаване на червено бе глобен и водач на "Форд" - също 40 лева и 10 точки. Служителите на КАТ съставиха и три акта за превишена скорост и също за неползване на обезопасителен колан. Униформените припомниха, че при съставянето на акт санкционираният шофьор, ако има възражения по текста, има право да ги представи в КАТ в 7-дневен срок.
Припомняме, че акция "Светлина" продължава до 20 ноември. Униформените следят за осветителните системи на автомобилите и призовават шофьорите да подготвят колите си за зимата, да проверят светлините, регулират фаровете, да осигурят отлична видимост. Паралелно с това обаче се проверява за алкохол, за техническата изправност на колите като цяло и т.н.т Припомняме също, че при подаден сигнал за спиране отстрана на КАТ, шофьорът няма право да слиза от колата или да маха предпазния си колан, докато не му бъде разрешено.
Не трябва да се забравя и това, че пешеходците също подлежат на санкция при неправилно пресичане. Черната статистика сочи, че от началото на годината при катастрофи само в Добрич са загинали осем пешеходци.
 


Сходни връзки

КАТ ГЛОБИ ШОФЬОРИ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ И МИНАВАНЕ НА ЧЕРВЕНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди