изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:25 EEST
ЗА ФЕВРУАРИ 2006 ГОДИНА ОТЛОЖИХА ПРОЦЕСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛОВЧАНСКОТО ХАНЧЕ    
Ред и сигурност

Делото за катастрофата край Ловчанското ханче ще продължи на 16 февруари 2006 година. В съдебната зала вчера бе прочетена съдебно медицинската експертиза. Назначена е допълнителна медицинска експертиза, защото в настоящата липсват много травми получени в по-късен етап.



На следващото заседание на магистратите по този процес се очаква и нова техническа експертиза, която ще пристигне от София. Припомняме ви, че на 21 ноември 2003 година при инцидента загинаха две жени - Стоянка Вълева Нанкова от Тервел и Джумасие Али Исмаил от Карапелит. Другите 12 пътници в микробуса, управляван от 54-годишния Иванчо Димитров Иванов, бяха със средни телесни повреди. Ако се докаже вината на шофьора, той може да получи затвор от 3 до 10 години.

Трагедията стана при междуселищен курс от Добрич-Тервел с 15 души в микробуса. При разклона за село Ловчанци автомобилът внезапно рязко се отклонил вдясно и се ударил челно в крайпътно дърво. Следствието установило, че причина за пътно-транспортното произшествие е откачване на кормилната щанга, вследствие на което микробусът станал неуправляем.

Шофьорът не се признава за виновен и вчера отказа да отговори на репортера на НДТ за това дали можеше да бъде избегнат инцидентът и какъв е неговият коментар за тежката катастрофа.

Миналата седмица близките на загиналите и пострадалите поискаха обещитение, чийто общ размер възлиза на близо 300 000 лева. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ФЕВРУАРИ 2006 ГОДИНА ОТЛОЖИХА ПРОЦЕСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛОВЧАНСКОТО ХАНЧЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди