изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:03 EEST
СВАТБАРИТЕ ОТ ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ ПИЯТ ШАМПАНСКО С КОНСУЛА    
ОбществоБлизо 750 граждански брака са сключени от началото на годината досега в община Балчик, съобщиха от отдел “Гражданска регистрация и административно обслужване” към общинската администрация по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември.

 

Многото бракове се дължат отново на израелските двойки, които до средата на годината са предпочитали Белия град, за да кажат  “Да” на своите половинки.

С измененията на Кодекса за международно частно право браковете между чужди граждани вече се сключват в дипломатическите консулства на съответните страни. С това бе спряно сключването на бракове в Балчик на двойките от Израел.

От отдела коментираха, че има спад на раждаемостта през последните седмици. До момента са издадени близо 150 акта за раждане, като се отчита, че за същия период на миналата година те са били повече.

Цената на гражданския брак в ритуалната зала на общината е 58 лева, също толкова е и църковният. Тези, които желаят да сключат граждански брак, трябва да знаят, че от вчера отделът “Гражданска регистрация и административно обслужване” вече работи в новата административна сграда, както и всички останали отдели.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

СВАТБАРИТЕ ОТ ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ ПИЯТ ШАМПАНСКО С КОНСУЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди