изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:14 EEST
Тежка влакова катастрофа стана в САЩ    
По света Тежка влакова катастрофа стана в Съединените щати. Влакова композиция се вряза в блокирани на жп линията автомобили.

Десетки хора са ранени, няколко души са в критично състояние.
Пътническият влак е пътувал от Чикаго за предградията. На едно от оживените кръстовища с жп линията в покрайнините на големия град машинистът не забелязал навреме, че поради задръстване няколко автомобила са спрели на линията и не могат да се отместят.

Композицията ударила пет коли. Една от тях избухнала в пламъци. Другите били премазани. От удара се получила верижна реакция, която засегнала над десет автомобила. По първоначална информация са пострадали поне 16 души. Възможно е броят на ранените да се окаже по-голям. Състоянието на трима от пострадалите е сериозно.

В същото време американската полиция задържа няколко протестиращи край ранчото на президента Джордж Буш. Групата антивоенни демонстранти издигнаха лозунги срещу американското присъствие в Ирак и се разположиха на лагер близо до имението на държавния глава.

От полицията съобщиха, че демонстрантите са били арестувани заради разпъването на палатков лагер в местност, в която е било забранено извършването на подобна дейност. Сред задържаните са и двама бивши висши служители на Държавния департамент. Участниците в протеста опънаха палатки в район, разположен на около един километър от ранчото на Буш. Местните власти квалифицираха действията им като неправомерно навлизане в частна собственост и се намесиха. Днес се очаква Буш да пристигне в ранчото си, където обикновено празнува Деня на благодарността. http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Тежка влакова катастрофа стана в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.28 секунди