изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:34 EEST
В Непал ще проверяват слухове за момче превъплъщение на Буда    
Любопитно Властите на Непал се обърнаха към учени и религиозни дейци с молба да изяснят историята за тайнственото момче, което медитира вече шест месеца без да се храни и пие вода.


Многобройните поклонници, които се стичат от различни райони на Непал и съседна Индия, смятат 15-годишния Рам Бахадур Бамджан за въплъщение на Буда. Мястото на медитацията му е гъста гора на 150 км югоизточно от столицата Катманду.


Всеки ден юношата седи неподвижно със затворени очи в позата лотос под смокиново дърво, което е свещено за хиндуистите. Закрива го завеса, изплетена от негови последователи.

Не влиза в контакт с околните, на които се разрешава да го зърнат от разстояние 50 м. Жителите на близките села уверяват, че той нито се е хранил, нито е приемал течности в течение на половин година.

Лекари, които го наблюдават отдалеч, твърдят, че той диша нормално, но е доста слаб. Майката на момчето - Мая Деви, която носи същото име като майката на Буда, казва, че той е третото от седемте й деца и винаги е бил тихо, затворено момче, странящо от приятелите.

Първоначално се тревожех за него, но сега съм щастлива, той обожава Буда, казва тя. Властите на района, където се е усамотил загадъчният юноша, призоваха духовенството и учени от Непалската кралска академия на науките и технологиите да хвърлят светлина върху случая. Искаме да проверим твърденията, че момчето е оцеляло без вода и храна толкова дълго време, заявяват те. http://www.actualno.com
 


Сходни връзки

В Непал ще проверяват слухове за момче превъплъщение на Буда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди