изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:11 EEST
ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА СА ИЗДАДЕНИ САМО 2 ГАРАНЦИИ    
ИкономикаНа предстоящата сесия ще бъде предложено Общинският гаранционен фонд да издаде трета гаранция

Добричката фирма "А Ве М" ЕООД е поискала да й бъде издадена гаранция в размер на 10 хил. лв. за период от 1 година, със средства на Общинския гаранционен фонд /ОГФ/, става ясно от докладна записка, която ще представи на сесията във вторник председателят на Управителния съвет на ОГФ и общински съветник Герман Германов. Дружеството иска гаранцията за удължаване на срока за погасяване на кредита по договор за кредит с "Интернешънъл Асет Банк" - Добрич.
Христо Божков от дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" в община Добрич заяви за НДТ, че ОГФ работи вече от година и половина, но до момента е издал само 2 банкови гаранции на малки предприятия. "В началото на учредяването на фонда проведохме срещи с ръководителите на банките и представители на малкия и среден бизнес в града. Имаше много запитвания от фирми, но - за жалост, не се получи очакваният ефект от подаване на искания към него" - каза още Хр. Божков. Средствата на фонда са около 100 хил. лв., като те се формират от отчисления от приходите от приватизация в размер на 10 %, добави още Хр. Божков. Всяка една фирма може да кандидатства за гаранция пред ОГФ, стига да има 6-месечна кредитна история. Гаранциите се издават за два вида кредити - за инвестиции и за оборотни средства.
 


Сходни връзки

ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА СА ИЗДАДЕНИ САМО 2 ГАРАНЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди