изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:00 EEST
КОЛЕДНА УКРАСА ГРЕЙНА В ЕГ "ГЕО МИЛЕВ"    
ОбществоТочно в 16.30 часа вчера - в голямото междучасие, на фона на коледни песни, грейна коледната украса в Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич.

За първи път фасадата на училището бе украсена с 1000 лампички. Директорът Милена Иванова сподели, че идеята е от миналата година и изрази радостта си, че сега е осъществена. Украсата струва около 700-800 лева - дарени от приятели на гимназията - родители и бивши възпитаници. Тя е дело на варненската фирма "Призма" - автор на украсите на сградите на общините Добрич и Добричка, на улиците в града.
"За мен е много добре, че това стана точно днес, тъй като според старата немска традиция и изобщо според западноевропейските традиции, радостното очакване на празника е много повече от самия празник" - сподели Милена Иванова. Украсата в гимназията грейна точно четири седмици преди Коледа. Директорът изрази надеждата си, че всяка следваща година броят на лампичките ще увеличава и ще грейне цялата сграда, а не само фасадата. М. Иванова бе убедена, че учениците ще подемат инициативата и ще украсят и класните си стаи. Така е станало преди пет години - един клас сам си ремонтирал стаята, последвали го и останалите.
Коледната украса бе запалена от директора на ЕГ "Гео Милев". Милена Иванова пожела на учениците светлината на лампичките да запали и светлината в душите им - светлината на любовта и доброто. НДТ

 


Сходни връзки

КОЛЕДНА УКРАСА ГРЕЙНА В ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди