изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:22 EEST
В. “Позвънете новини”, Варна: Надзиратели държали умиращ затворник 3 часа без лекар    
НовиниВарна. Надзиратели от варненския затвор са държали умиращ затворник 3 часа и 20 минути без лекар и едва тогава се обадили на Спешна помощ. Това стана ясно вчера по време на заседание на Варненския районен съд.

Надзирателят Кольо Колев призна пред магистратите, че за натравянето на Атанас Атанасов и двамата му съкилийници се е разбрало в 14 часа на 1 януари 2005 година. Пред съда бяха показани документи, че сигналът за помощ до дежурните лекари е подаден в 17,22 часа същия ден. На фаталния 1 януари 2005 година главен надзирател е бил Тодор Тодоров, стана ясно от разказа на Колев.
Варненският районен съд вчера разгледа наказателно дело срещу 32-годишния затворник Веселин Денков, който на 1 януари 2005 година е бил дежурен санитар и е обвинен, че е дал метилов спирт на трима затворници, като единия от тях по-късно починал. След едночасово увъртане пред съда надзирателят Кольо Колев така и не обясни защо са държали натровения с алкохол Атанас Атанасов 3 часа и не са повикали медицинско лице навреме. Лекарят на затвора дошъл дори след екипа на Спешна помощ и се наложило да посещава своя пациент в болницата, като на свиждане. Според медицинската експертиза концентрацията на метилов алкохол в кръвта на Атанасов била 1,985 промила, а според специалистите смъртоносна е дозата от 0,2 промила.
Надзирателят Асен Атанасов, който е бил охрана на коридора, водещ към затворническия стационар отрече през неговия пост да е пренасян спирт. Пострадалият затворник Атанас Атанасов на 2 пъти преминал поста, но в него не било намерено нищо подозрително, твърди тъмничаря.
Варненският районен съд отложи делото, за да разпита още двама надзиратели запознати с обстановката през онези фатални новогодишни празници в затвора.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Позвънете новини”, Варна: Надзиратели държали умиращ затворник 3 часа без лекар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди