изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:36 EEST
ЗВЕЗДНИ МИГОВЕ    
НовиниОтново блестящо представяне, бурни аплодисменти и купища похвали за децата на СОУ "Св. Климент Охридски" - невероятно талантливи, артистични, красиви и усмихнати

С 10 награди се върнаха от участие в националния песенен конкурс "Сезони" в Бургас изпълнителите от вокална студия "Мастер" при училище "Св. Климент Охридски" в Добрич. Всъщност, преди заминаването им никой не се съмняваше в това, че ще се върнат с награди, но истинският фурор, който са предизвикали на конкурса, е повод всички много да се гордеем с тях.
Ръководители на талантливите деца са Стефка Василева и Милена Пеева, които са изключително горди от постиженията на своите възпитаници. В надпреварата са участвали 150 деца, разделени в четири възрастови групи. Най-много отличия са грабнали нашите певци - награда от професионалното жури за цялостно представяне на студията, четири  първи награди, една втора и две трети, отличие на публиката и награда за артистичност. Освен това, са водени и разговори за бъдеща съвместна работа с композитора Стефан Диомов.
Първа награда в първата възрастова група са спечелили децата от малкия квинтет "Мастер" - Кателина, Десислава, Симона, Мария и Илиян. Те участвали с песните "Усмивката" и "Тя, тя..." от репертоара на Трамвай № 5 и впечатлили журито с лъчезарното си излъчване. Петимата споделиха, че на сцената се чувстват супер, спокойни и уверени в себе си. Деси пък се изявява като ясновидката на състава. Имала шесто чувство и преди участие винаги познавала каква награда ще спечелят. Първа награда има и очарователната Симона Валентинова. Тя изпълнила нежната песен "Светът е за двама" на Орлин Горанов. На второ място е класирана 12-годишната Мария Василева - с песента "Влюбеният джаз" от репертоара на Лили Иванова. Мария ни сподели, че много харесва песните на Лили Иванова и се радва, когато има възможност да ги пее пред публика. 10-годишната Ралица Деянова е спечелила трета награда. Тя впечатлила журито с изпълнение на песента "Родна земя" от репертоара на Любена Нинова. "За пръв път пея извън Добрич и съм много радостна, че спечелих награда" - сподели Ралица и добави, че предпочита по-бързите и динамични парчета. 9-годишният Вихрен Донев, който е добре познат вече на добричката публика, е спечелил наградата за най-артистичен изпълнител. Чаровният малчуган изпълнил "Това е хит" на Цецо Елвиса и "Изгуена мома" от репертоара на Светослав Христов. Вихрен предпочита песните на Елвис Пресли, но освен това си пада и по рап-парчетата.
Истински фурор по време на конкурса са предизвикали и красивите изпълнителки от квинтета "Мастер гърлс" - Моника, Гергана, Валентина, Павлина и Елица. Те буквално шашнали журито и публиката с "Минаваш през мен" /Каризма/ и "БГ Буги" /Хилда Казасян/. Квинтетът е спечелил първа награда и награда на публиката - най-големите отличия на конкурса. Ако е имало Гранд При, без съмнение щяха да спечелят и нея. "Публиката само дето не стана при нас на сцената да танцува. Направихме истинско шоу" - споделиха момичетата с нескрита и напълно основателна гордост от постигнатия невероятен успех.
Трета награда е спечелила 17-годишната Валентина Димитрова, която се представила с песента "Нямам нужда от много приятели" от репертоара на Георги Христов и мюзикъла "Само миг". Със сигурност обаче тя вече има много приятели, при това от цялата страна, защото всички останали очаровани от изпълнението й.
16-годишната Гергана Коева - момичето с невероятния глас, което добричлии добре познават, е направила най-голямо впечатление по време на конкурса. Гергана също има първа награда с песните "Навреме" на Роберта и "Руфинка" на Петя Буюклиева. Тя е две-три нива над връстниците си - като поведение, визия, репертоар - похвали я Стефка Василева. Момичето, освен талантливо, е и изключително трудолюбиво. Гергана е участвала в много конкурси - научила се е и да губи, и да печели. Поредната й награда е и поредното доказателство за това, че наистина я очаква бляскаво бъдеще на сцената.
Много добре са се представили на "Сезони" също очарователните малки госпожици Иванина Стоянова и Валентина Митева. Иванина била със специална бяла рокля - като същинска принцеса. Валентина пък се представила с лъскаво костюмче, ушито специално за конкурса. Аплодисментите обрали още Христина Гавраилова и Кристина Аврамова.
Стефка Василева и Милена Пеева са изключително горди от своите деца. А техните награди се дължат не само на професионализма на двете преподавателки, но и на невероятната обич, с която обграждат децата.
 


Сходни връзки

ЗВЕЗДНИ МИГОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди