изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:56 EEST
ОБЩИНАТА ОТСТЪПВА ПРАВО НА СТРОЕЖ ЗА 4 ИМОТА В Ж.К. "БАЛИК"    
Общество

Боряна БОЖИДАРОВА: Отстъпено право на строеж за четири парцела в Балчик ще бъде продадено чрез конкурс за изграждане на жилищни сгради. Това реши общинският съвет на редовното си заседание. Причината е проявеният интерес към закупуване на общински дворни места с цел задоволяване на собствени жилищни нужди.



 

 Предложението, внесено от кмета Красимир Михайлов, бе дискутирано около час от местните депутати. Обект на дебати бяха конкурсните условия за участие. В четирите имота ще бъдат устроени жилищно общо 8 домакинства. Две от петната по 215 кв. метра ще бъдат за висшисти с медицинско образование, а две петна - за млади семейства.

Четирите парцела са в ж.к. “Балик” в бившата геоложка база, като всеки от тях е разделен на две петна за застрояване. Средно всяко петно е малко над 200 квадрата и е с начална цена за правото на строеж около 1700 лева. До участие в конкурса ще се допускат български граждани – жители на община Балчик, с адресна регистрация не по-малко от 10 години. Те не трябва да притежават застроени и незастроени жилищни парцели на територията на общината, както и да не са придобивали чрез сделка, страна по която да е община Балчик, жилище или парцел за жилищни нужди през последните 10 години. Приобретателят на правото на строеж е длъжен да извърши строителство на масивна жилищна сграда за задоволяване на собствени жилищни нужди в срок от пет години от датата на сключване на договора, като в противен случай правото на строеж се погасява в ползва на община Балчик. Имащият правото на строеж няма да може за срок от пет години да го продава, прехвърля, заменя или дарява, освен на роднини по права линия.

Приемането на това предложение е част от социалната и жилищна политика на местните управляващи.

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОТСТЪПВА ПРАВО НА СТРОЕЖ ЗА 4 ИМОТА В Ж.К. "БАЛИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди