изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:30 EEST
ПОДОБРЯВАМЕ ТУРСТИЧЕСКИЯ ОБЛИК НА ДОБРИЧ    
НовиниЕдногодишната дейност на Програмата за развитие на туризма в Добрич бе отчетена на заседание на Консултативния съвет по туризъм вчера от зам.-кмета по икономическо развитие Галина Митева. В заседанието участва също и зам.-областният управител на Добрич Сияна Фудулова, която декларира своята готовност и подкрепа, за да бъде намерена общата визия на област Добрич и да се развие туризма като приоритетен отрасъл на областта.

В експозето си към членовете на съвета Г. Митева подчерта, че може да се отчете едно добро развитие, както и подобряване на туристическата визия на Добрич. Тя добави още, че средствата за финансиране на Програмата за развитие на туризма постъпват от туристически такси, такси за категоризация на туристическите обекти и проекти, като за 2005 г. бяха акумулирани 30 000 лева. Със средствата по програмата са били изработени плакати, листовки, значки, каталог и рекламен филм, представящи туристическите предимства на Добрич. Монтирани са 4 нови информационни табла на ЖП - гарата и Автогарата. На входовете и изходите на града са поставени указателни табели, ориентиращи желаещите да посетят туристическите обекти в Добрич. Новият туристически продукт на града и маршрутите, които се предлагат, бяха представени на национални и международни форуми и борси. Г. Митева сподели, че средствата, които тази година са били предвидени за участия в борси и изложение - 1000 лв., са били недостатъчни. По обективни причини е било възпрепятствано откриване на Туристически информационен център, което се предвижда да бъде реализирано през 2006 година. Той ще заработи със средства от Програмата за развитие на туризма. Туристическият център ще бъде разположен във фоайето на читалище "Йордан Йовков" и ще предлага разнообразна и атрактивна информация за туристическите предимства на Добрич и региона.  Амбициите на Добрич за развитие на туризма са заложени и в Общинския план за развитие. Сред предложените мерки за подобряване на туристическия облик на Добрич е изграждане на атракционен парк и утвърждаване на града като панаирен и фестивален град. В по-близки срокове ще бъдат завършени ремонтите на атрактивни туристически забележителности като "Стария Добрич" и Градския парк "Свети Георги". С изпълнението на Програмата за развитие на туризма през 2005 година Добрич е позициониран като атрактивна дестинация със собствен облик и специфичност.
 


Сходни връзки

ПОДОБРЯВАМЕ ТУРСТИЧЕСКИЯ ОБЛИК НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди