изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:15 EEST
Вестник "Таймс": Какво е по-лошо от счупването на крак? Това да си счупиш крака в България!    
НовиниЛондон. В своя статия в британския ежедневник “Таймс” журналистът Марк Фрери (Mark Frary) прави оценка за качеството на лечението в българските болници с оглед популярността на българските курорти сред британските туристи.

В статията се посочва, че наскоро Световната здравна организация направи класация на качеството на болничните услуги, където България, която привлича около 20,000 британски скиори всеки сезон, е поставена на 102-ро място. По-нататък журналистът пише, че България осъзнава проблемите със своите болници и прави усилия, за да ги преодолее, но изгледите за всеки, който се контузи в планините не са никак радостни. В препоръка за пътуване в България на британското външно министерство се казва, че условията в българските болници са примитивни и остарели в сравнение с тези в Обединеното кралство. Равнището на медицинските грижи е приемливо, въпреки че специализирано лечение или оборудване като цяло липсват, а повечето служители в болниците не говорят английски. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Вестник "Таймс": Какво е по-лошо от счупването на крак? Това да си счупиш крака в България! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вестник "Таймс": Какво е по-лошо от счупването на крак? Това да си счупиш крака в България!
Автор: Anonymous да 2005-12-04 @ 17:14 EET

 за съжаление е моного, много прав!

 

Вестник "Таймс": Какво е по-лошо от счупването на крак? Това да си счупиш крака в България!
Автор: Anonymous да 2005-12-09 @ 22:03 EET

Има ли по-лошо от това, да счупиш крак, пита Марк Фрери и отговаря, да, да стане това в България и да трябва да влезеш в българска болница.

Като постоянен жител в Англия от 11 години и безразличен към потенциални обвинения за "национализъм", като самият аз не съм българин, мога да уверя българските читатели че всъщност най-опасно за живота е да влезеш в британска болница или да се налага да те лекува британски лекар!

Бактерията MRSA, например, се смята че причинява смъртта на 5000 души на година, влезли поради други причини в британските болници (вестник " The Guardian", 08-12-2004).

" Медицински гафове причиняват смъртта или вреди на хиляди пациенти в британските болници всяка година"! (вестник Scotland on Sunday, 04-12-2005).

Разбира се, тия сведения може да бъдат учудващи за доста българи, които са свикнали да мислят че западна Европа е раят! Както и сигурно може да бъде изненадващо че много рядко може до се намери англичанин, който да не мисли, например, че Достоевски е името на нов препарат за миене на чинии! Но няма как българите живущи в Обединено кралство да не потвърдят казаното.

Дано колкото се приближава България към западна Европа българите да остават българи, горди и интелигентни, лесно различаващи истината от евтини инсинуации!

Наско Папайоанну

Вестник "Таймс": Какво е по-лошо от счупването на крак? Това да си счупиш крака в България!
Автор: Anonymous да 2005-12-10 @ 11:34 EET
Поздравявам Ви! Бъдете жив и здрав, Вие и семейството и приятелите Ви. С удоволствие бих чел и други Ваши коментари.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди